· · Komentara: 0
OBAVEZE

Ovo je ZNAK da odmor koristite pogrešno!

Utvrdite priorite, ne držite se rasporeda kao "pijan plota", negujte samopoštovanje, ne zapostavljajte sebe i počnite drugačije da idete na letovanje.

Depositphotos_185295828_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto

Sve češće se govori o tome kako da se uspostavi balans između poslovnog i privatnog života, što je posebno zahtevno i izazovno za žene. Stručnjaci za ljudske resurse na američkom univerzitetu Djuk smatraju da je problem u tome što se neretko mešaju nerealna očekivanja, loše zdravstvene navike, negativni stavovi i ponašanje koje ne donosi željene rezultate.

Pročitajte još: Nije šoping u pitanju: Muškarci otkrili na šta žene troše najviše novca i zbog toga se razvode

Evo kako možete da izbegnete takve “klopke”.
Ako imate utisak da gubite tlo pod nogama, rešenje nije u savršenom rasporedu kojeg ćete se pridržavati, već u tome da se u hodu prilagodite promenama i utvrdite prioritete. Nekad će vam biti potrebno više vremena za posao ili ćete imati više porodičnih obaveza. Umesto da se strogo držite rasporeda, prilagodite se situaciji.

Ako ne možete da ispunite raspored obaveza - problem je u obavezama, a ne u vama.

Greška je i ako zbog obaveza često zaboravljate na sebe. Odričete se poslepodnevnog odmora ili slobodnog vremena, a ono vam je potrebno da biste ostali u dobroj psihičkoj i fizičkoj formi i bili produktivni.

Istraživanje iz 2017. godine, o slobodnom vremenu, pokazalo je da zaposleni koji ne koriste godišnji odmor u celini ne mogu da budu produktivni kao oni koji to redovno čine.

Oni koji odjednom iskoriste godišnji odmor su manje produktivni od onih koji ga seckaju!

Važno je i da nikad ne potcenite svoje sposobosti. Izvršna direktorka modnog tima Luxury next season Peni Karabej smatra da je to možda i najznačajnija karika u uspostavljanju ravnoteže između posla i privatnih obaveza:

Pročitajte još: Pušenje, slana hrana i stres - tri su najveća neprijatelja žena: Možete ih se rešiti uz pomoć bilja

Posao zahteva moju veliku posvećenost, ali takođe nalazim vremena za sina i supruga. Možete da postignete sve, ako u to verujete. Zapitajte se koliko puta ste sebe pohvalili za nešto što ste odlično uradili? Koliko često ste uspeli da pomirite obaveze i vreme koje ste želeli da posvetite porodici? Podsećajte sebe da je to moguće i da ste u tome već uspevali. Negujte samopoštovanje.

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.