· · Коментара: 0
НУМЕРОЛОГИЈА

Од тога колико имате година зависи која ПЛАНЕТА влада вашим животом: Погледајте у којој сте ЖИВОТНОЈ ФАЗИ

Човек током живота пролази кроз развојне фазе које делимо на седам етапа, а подела је осликана симболиком планета које владају старосним добима које пратимо од тренутка зачећа

Depositphotos_12735140_s-2019.jpg
Фото: Депозитфото

1. Месец штити бебе

Пренатално доба је представљено Месецом - заштићеност и ушушканост у мајчиној утроби, обложеност водом и апсолутна удобност, симболика је Месеца који влада течностима, али и плодом. Доминација његовог дејства продужава се и након рођења, све до краја треће године. То је доба када је дете уско повезано с мајком.

Прочитајте још: Рибе воле поткровља, а лавови тргове: Хороскопски знак разоткрива где волите да живите!

Сунце је симбол самог чина рађања. Његов уплив се не везује за одређену старосно доба, већ се тумачи као апсолутни владар свих планета, свих сегмената живота.

2. Детињство је у знаку Меркура

Од четврте до 14. године - период дејства Меркура. Дете развија свест, вољу и личност. Жељно је знања, самосвесно, брзе памети и радознало. Ово је период када човек усваја знања и вештине, упознаје свет и амбијент у коме се родио. Сазнајно и самосвесно, ово је најважнија фаза, јер из ње се развијају остале. Оно што је пропуштено овде, касније је ненадокнадиво.

Планета зрелости
Први Сатурнов пролазак је транзит током кога ће први пут доћи поново на позицију у којој је био у тренутку рођења, а за то је потребно између 27 и 29 година. Пошто је то планета која представља зрелост  током његовог првог проласка особа се суочава са првим увидом о сопственој одраслости. Довољно је времена прошло да се направи ретроспектива.

3. Венера управља младошћу

Од 14. до 28. године - период дејства Венере. Особа открива страст, забаву, телесна задовољства. У овој фази развија се сексуалност и однос према уживању. Ово су године када особа открива љубав, прво према себи, а онда и према другима.

4. Велике послове води Марс

Од 28. до 42. године - доба Марса. Човек се одриче телесних задовољстава и своју енергију усмерава на околину и стварање. Време за велике послове, оснивање породице, важне подухвате.

5. Јупитер формира породицу

Од 42. до 56. године - овим периодом влада Јупитер. Ова животна фаза представља победу реда и закона над нескладом. Особа је господар свог живота, вођа у пословима, отац породице.

Житовне одлуке
Резултат Сатурновог проласка у трећој деценији живота су животне одлуке које трајно могу да промене путању човека. Ово је време када се мења професија, сели, улази у брак или обрнуто.

6. Сатурн суочава са старошћу

Од 56. до 70. године - Сатурн доноси суочавање с пролазношћу и старошћу. Пошто је почетак ове фазе повезан са другим Сатурновим пролазом у личном хороскопу, ова фаза може бити или крајње непријатна (јер нас уводи у суочавање с грешкама) или, супротно, период благородне жетве. Да ли ће неко ући у старост одмах на почетку ове фазе или ће Сатурново дејство осетити тек са 70 година, зависи од комплетне поставке планета у личном хороскопу. Ако су све фазе рационално искоришћене, онда је почетак старости обележен стабилношћу и задовољствима које ово доба са собом носи. Уколико претходне фазе нису завршене онда када је било природно да се то догоди, ово доба доноси непријатности, јер мешање енергија производи хаос и депресију.

Прочитајте још: Који сте тип личности? Откријте уз помоћ овог текста и сазнајте ШТА ТО ЗНАЧИ

7. Уран ослобађа

После 70. године наступа доба Урана (ослобађање од свих обавеза и очекивања), а потом и Нептуна који представља безвремени део бића. Човек се спрема за одлазак, окреће се религији и тишини. Наступају болести и деменција. Ово је планета која влада Рибама, где је Венера егзалтирана. Човек је подетињио, интуитивно покушава да се врати у период детињства и младости, чиме се круг затвара. Тачку на све ставља Плутон, гласник смрти, али преко Сунца весник је и поновног рађања.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.