· · Коментара: 0
Ловорике

Нанизао прегршт награда: Машина за прављење адреналина - „АБАРТ“

Пљуште међународне награде за возило са именом које је у ДНК сваког зависника од мириса бензина и спаљених гума

abart-naslovna-1.jpg
Фото: Промо

Можда нигде није тако добро дочарана повезаност зависника од мириса спржених гума, сагорелог бензина и потока адреналина љубитеља света брзина као што је то урађено у култом филму „Национална класа“.

Једна од главних улога припала је „фићи“, али не било каквом већ „ абартованом“. И та реч, то име „абарт“, не само у Србији, изазива велико поштовање и искру у очима сваког поклоника вожње на четири точка.

Зато и не чуди да је само од почетка ове године „абарт“ нанизао прегршт награда у некима од најреномиранијих надметања, избора у овој области.

Овај бренд слави у 2020. седам деценија успешног рада. И где ћете веће признање него када вам га доделе читаоци, иначе најтиражнијег листа о аутомобилизму у Европи, „Ауто билда“.

При томе су читаоци доделили чак три титуле „абарту“! Њих 57.000 је гласало и у конкуренцији 37 великих аутомобилских брендова, 14 класа возила, већ трећу годину за редом је прогласило „абарт 595/695“ за најлепше дизајниран аутомобил, али и за најбољи градски аутомобил и најбољи кабриолет!

Прочитајте још: Леонардо Дикаприо промотер "фиата 500 Е"

И читаоци часописа „Моторспорт актуел“ такође су гласали и наградили моделе „абарт 595“ и „абарт 695“ убедљивом победом у категорији „Тркачки ауто године” у избору за најбоље аутомобиле и возаче сезоне 2019. Укупно 64,2 одсто гласова добили су ови модели који су заузели прво место у категорији „миникар“. Надметало се 67 модела као опције за гласање у пет категорија, заједно са 135 аутомобилиста - тркача у девет дисциплина.

Последње, али не и најмање важно, модели са значком шкорпиона у фебруару су такође прикупили престижне награде у Словенији и Мађарској на локалној верзији такмичења „Најбољи аутомобили 2020“ - међународном пројекту који је створио немачки магазин „Ауто Мотор унд Спорт“, укључујући 21 ауто-стручњака из специјализованих медија из 17 земаља.

Фото: Промо

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.