· · Komentara: 0
Lovorike

Nanizao pregršt nagrada: Mašina za pravljenje adrenalina - „ABART“

Pljušte međunarodne nagrade za vozilo sa imenom koje je u DNK svakog zavisnika od mirisa benzina i spaljenih guma

abart-naslovna-1.jpg
Foto: Promo

Možda nigde nije tako dobro dočarana povezanost zavisnika od mirisa sprženih guma, sagorelog benzina i potoka adrenalina ljubitelja sveta brzina kao što je to urađeno u kultom filmu „Nacionalna klasa“.

Jedna od glavnih uloga pripala je „fići“, ali ne bilo kakvom već „ abartovanom“. I ta reč, to ime „abart“, ne samo u Srbiji, izaziva veliko poštovanje i iskru u očima svakog poklonika vožnje na četiri točka.

Zato i ne čudi da je samo od početka ove godine „abart“ nanizao pregršt nagrada u nekima od najrenomiranijih nadmetanja, izbora u ovoj oblasti.

Ovaj brend slavi u 2020. sedam decenija uspešnog rada. I gde ćete veće priznanje nego kada vam ga dodele čitaoci, inače najtiražnijeg lista o automobilizmu u Evropi, „Auto bilda“.

Pri tome su čitaoci dodelili čak tri titule „abartu“! NJih 57.000 je glasalo i u konkurenciji 37 velikih automobilskih brendova, 14 klasa vozila, već treću godinu za redom je proglasilo „abart 595/695“ za najlepše dizajniran automobil, ali i za najbolji gradski automobil i najbolji kabriolet!

Pročitajte još: Leonardo Dikaprio promoter "fiata 500 E"

I čitaoci časopisa „Motorsport aktuel“ takođe su glasali i nagradili modele „abart 595“ i „abart 695“ ubedljivom pobedom u kategoriji „Trkački auto godine” u izboru za najbolje automobile i vozače sezone 2019. Ukupno 64,2 odsto glasova dobili su ovi modeli koji su zauzeli prvo mesto u kategoriji „minikar“. Nadmetalo se 67 modela kao opcije za glasanje u pet kategorija, zajedno sa 135 automobilista - trkača u devet disciplina.

Poslednje, ali ne i najmanje važno, modeli sa značkom škorpiona u februaru su takođe prikupili prestižne nagrade u Sloveniji i Mađarskoj na lokalnoj verziji takmičenja „Najbolji automobili 2020“ - međunarodnom projektu koji je stvorio nemački magazin „Auto Motor und Sport“, uključujući 21 auto-stručnjaka iz specijalizovanih medija iz 17 zemalja.

Foto: Promo

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.