· · Коментара: 0
Сарадња

Погледајте шта се добије када се два гиганта "Фијат" и "Лего" удруже (Фото)

Направљен је jединствени аутомобил од 189.032 коцки за шта је било потребно 830 сати.

fiat-500-lego-3.jpg
Фото: ФЦА медиа

Чувени брендови "Фијат" и "Лего" рендови  креирали су  нови „Фиат 500 лего креатор експерт“ комплет, који је представљен данас у изложбеном простору фабрике Мирафиори у Торину. Наравно у центру пажње је јунак филма "Ла Долче вита" ("Сладак живот") малени "фијат 500" направљен од "Лего" коцки.

- Током свог сјајног историјата, "фијат 500" је превазишао своју оригиналну материјалну манифестацију и заузео је место у колективној подсвести, постајући светски симбол. Ово је такође потврђено његовом недавном појавом у Музеју модерне уметности у Њујорку - нагласио је Кристијано Фијорио, директор бренд маркетинга комуникација у ФЦА за регион ЕМЕА.

- Добро знамо да "Лего" бира само истакнуте производе, и знамо да "фијат 500" није само аутомобил већ и уметнички и културни феномен са снажном симболичком вредношћу, али и радостан и шаролик израз италијанског духа широм света.

Прочитајте још: Леонардо Дикаприо промотер "фиата 500 Е"
 
Партнерство између ових компанија део је ширег пројекта у оквиру кога ће ФЦА група бити део више ексклузивних партнерстава у виду лиценцирања, усмерених ка повећању видљивости својих брендова изван света аутомобилизма, и преношењу кључних вредности сваког од њих. То такође потврђује нови „Фијат 500 Лего креатор експертт“ комплет, који слави један од најпознатијих симбола италијанске производње на свету, и представља омаж легендарном филму "Ла Долче Вита". Инспирисан легендарним моделом " 500Ф" с краја шездесетих, нови комплет обухвата модел од 960 делова, с функционалним шибером, детаљним ентеријером, носачем за пртљаг с резервном точком, задњим носачем за пртљаг и хаубом која може да се отвори како би се убацио мотор када се модел заврши. Комплет такође обухвата и штафелај, палету и слику аутомобила испред Колосеума у Риму.

Званична презентација новог комплета  одржана је у изложбеном простору "Спацио МРФ" у кругу седишта у Мирафиориу у Торину, где је модел познатог  аутомобила изложен у величини 1:1. Модел је направљен од 189.032 "Лего" коцке, за шта је било потребно 830 сати. Након догађаја, флота од више од 50 класичних аутомобила " 500" испратила је први “ модел у "Лего" продавницу у улици Виа Рома, у центру града.

Фото: ФЦА медиа

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.