· · Komentara: 0
Saradnja

Pogledajte šta se dobije kada se dva giganta "Fijat" i "Lego" udruže (Foto)

Napravljen je jedinstveni automobil od 189.032 kocki za šta je bilo potrebno 830 sati.

fiat-500-lego-3.jpg
Foto: FCA media

Čuveni brendovi "Fijat" i "Lego" rendovi  kreirali su  novi „Fiat 500 lego kreator ekspert“ komplet, koji je predstavljen danas u izložbenom prostoru fabrike Mirafiori u Torinu. Naravno u centru pažnje je junak filma "La Dolče vita" ("Sladak život") maleni "fijat 500" napravljen od "Lego" kocki.

- Tokom svog sjajnog istorijata, "fijat 500" je prevazišao svoju originalnu materijalnu manifestaciju i zauzeo je mesto u kolektivnoj podsvesti, postajući svetski simbol. Ovo je takođe potvrđeno njegovom nedavnom pojavom u Muzeju moderne umetnosti u NJujorku - naglasio je Kristijano Fijorio, direktor brend marketinga komunikacija u FCA za region EMEA.

- Dobro znamo da "Lego" bira samo istaknute proizvode, i znamo da "fijat 500" nije samo automobil već i umetnički i kulturni fenomen sa snažnom simboličkom vrednošću, ali i radostan i šarolik izraz italijanskog duha širom sveta.

Pročitajte još: Leonardo Dikaprio promoter "fiata 500 E"
 
Partnerstvo između ovih kompanija deo je šireg projekta u okviru koga će FCA grupa biti deo više ekskluzivnih partnerstava u vidu licenciranja, usmerenih ka povećanju vidljivosti svojih brendova izvan sveta automobilizma, i prenošenju ključnih vrednosti svakog od njih. To takođe potvrđuje novi „Fijat 500 Lego kreator ekspertt“ komplet, koji slavi jedan od najpoznatijih simbola italijanske proizvodnje na svetu, i predstavlja omaž legendarnom filmu "La Dolče Vita". Inspirisan legendarnim modelom " 500F" s kraja šezdesetih, novi komplet obuhvata model od 960 delova, s funkcionalnim šiberom, detaljnim enterijerom, nosačem za prtljag s rezervnom točkom, zadnjim nosačem za prtljag i haubom koja može da se otvori kako bi se ubacio motor kada se model završi. Komplet takođe obuhvata i štafelaj, paletu i sliku automobila ispred Koloseuma u Rimu.

Zvanična prezentacija novog kompleta  održana je u izložbenom prostoru "Spacio MRF" u krugu sedišta u Mirafioriu u Torinu, gde je model poznatog  automobila izložen u veličini 1:1. Model je napravljen od 189.032 "Lego" kocke, za šta je bilo potrebno 830 sati. Nakon događaja, flota od više od 50 klasičnih automobila " 500" ispratila je prvi “ model u "Lego" prodavnicu u ulici Via Roma, u centru grada.

Foto: FCA media

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.