· · Коментара: 0
Трајање

"Фијат 500" - италијански сан: Већ 63 године је на сцени, а БОЈАНКЕ му осигуравају будућност! (Фото)

„Фијат 500“ је италијанска икона коју су радили и Гучи, Булгари, промовисали Џенифер Лопез, Леонардо Дикарпио

fiat-500-n2.jpg

Данте Алигијери је један од најзначајнијих италијанских песника. Један други Данте, Ђакоза важи за песника међу дизајнерима.

А како и не би када је осмислио легендарни „фијат 500“ који је од 1957. до 1975. усрећио чак 3.893.294 власника, који су могли, возећи се у њему, да осете бар делић „Ла долче вите“, италијанског сна…

Дизајн овог аутомобила је непревазиђен, слажу се сви па чак и историчари уметности, јер је „фиат 500“ у сталној поставци Музеја модерне уметности у Њујорку.

Фиат 500 из 1957, (Фото:ФЦА)

Италијани су сачекали 50 година од почетка стварања легенде па су 2007. свету подарили нови „фијат 500“ који је наставио тамо где је претходник стао – понудивши свету поново дух Италије, универзалну вредност на четири точка.

Тешко је набројати колико је уметника, дизајнера осмишљавало неку од верзија „фијата 500“. Бројне едиције од „виве“ до „ лего коцки“, од произвођача патика до креатора најлепших парфема, од Гучија до Булгарија – сви су бар помало покушавали да дају лични печат не мењајући никада основни дизајн! Промовисали су га бројни глумци, певачи, холивудски старови од Џенифер Лопез до Леонарда Дикаприја...

Прочитајте још: Махнете руком возило се откључа: "Рено морфоз" возило из будућности

Италијани који се поносе овим аутомобилом, који је за „Фијат“ више од пуког производа, не посустају када су начини промоције и одржавање на светској позорници у питању.

Сада су се досетили, као некада у једним америчким новинама да стрипом „Породица Тарана“ привуку децу својих читалаца и обезбеде себи „наследнике читалачке публике“, обезбеде нове генерације купаца, јер, јасно је, „фијат 500“ који сада има и електричну верзију, нема намеру да скоро оде у пензију.

Џенифер Лопез и "фиат 500" (Фото:ФЦА)

Размишљајући и о најмлађима „Фијат“ је покренуо иницијативу „фиат-фор -кидс“. Бојанка за модел „500“ - у уобичајеном разиграном и забавном стилу „Фијата“ - дизајнирана је тако да деца могу да уживају цртајући и бојећи три генерације модела „500“, испољавајући своју креативност и машту, што представља подршку „одраслима“ тако што окупира пажњу деце овом занимљивом активношћу..

Бојанка "фијат 500" (Фото:ФЦА)

Бојанка за модел „500“ је осмишљена тако да подстакне креативност из више углова, бојењем три генерације модела и цртањем или бојењем пејзажа кроз које „500“ пролази, или цртањем погледа кроз прозор аутомобила – каже се у саопштењу „ФЦА групе“ достављеном нашој редакцији.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.