· · Коментара: 0
Субвенционисано

Ако купите овај аутомобил добићете 5.000 ЕВРА од СРБИЈЕ! (ФОТО)

Нови "фијат 500 ла прима" после само пет минута пуњења може да пређе 50 километара и има "Ниво 2" аутономне вожње

NASLOVNA.jpg
Фото:"ФЦА"

После одлуке Владе Србије да субвенционише куповину хибридних и електричних аутомобила, порасло је и интересовање за ова еколошка возила. Наравно, одмах расте и понуда, па ћемо тако убрзо, и у нашим продајним салонима моћи да купимо најновији модел "фијата 500" са ознаком "ла прима", електрични хечбек, који се продаје по цени од 34.900 евра у коју је укључен и специјални "волбокс" пуњач. Сходно одлуци Влада Србије ће вас наградити са 5.000 евра!

Фото:"ФЦА"

Овај аутомобил има домет око 320 километара са једним пуњењем које му обезбеђују литијум-јонске батерије од 42 киловат-часа. То значи да је за 100 километара потребно око 13-14 киловат-часова струје!Да би се оптимизовало време пуњења, нови модел 500 омогућава брзо пуњење директном струјом до 85 кW, како би се батерија врло брзо напунила. На пример, потребно је само 5 минута да прикупите довољно енергетске резерве за прелазак 50 километара, више него што је потребно за просечну дневну употребу. А брзо пуњење такође може да напуни батерију до 80 одсто за само 35 минута.

Прочитајте још: Усвојена Уредба о субвенцији електричних и хибридних возила

Паметна утичница „Цомбо 2“ која се налази на задњој десној страни аутомобила омогућава пуњење и преко директне и преко наизменичне струје. Називамо је „паметном“ утичницом због свог распореда пуњења који може да се програмира по жељи и пружања повратних информација о стању напуњености аутомобила. Доступна су и решења за кућно пуњење. И хечбек и кабриолет верзије модела "500 ла Прима“ укључују решење „еасyWаллбоx“, систем за пуњење који се може повезати са мрежом код куће.
То је једноставно, доступно решење - без потребног стручног особља за инсталацију - којим се може управљати путем "блутута", и које вам омогућава да овај модел пуните одмах код куће, са снагом до 2,3 кW.
Фото:"ФЦА"

Нови 500 „ла Прима“ хечбек карактерише софистицирани стаклени панорамски кров са заштитом од сунца, аутентичан „прозор на небу“, који испуњава путнички простор светлошћу, повећавајући удобност током вожње. Поред тога, задњи део има класична задња врата, са новим, израженијим спојлером, који унапређује ефикасност аеродинамике. Три ексклузивне боје инспирисане основним елементима природе доступне су купцима новог модела "500 ла Прима“ хечбек: океан зелена (седефаста), која подсећа на море; минерално сива (металик), која означава Земљу; и небеско плава (трослојна), која означава небо. Стандардна опрема укључује потпуно ЛЕД фарове, дијамантски сечене фелне од 17 инча, хромиране уметке на бочним панелима, и контролну таблу и седишта од еко-коже.

Прочитајте још: Леонардо Дикаприо промотер "фиата 500 Е"

Нови  „ла Прима“ долази са стандардном опремом која укључује аутоматско кочење у хитним случајевима, задњу камеру високе резолуције, аутоматске сензоре, хитне позиве  и електронску паркинг кочницу. Штавише, Нови 500 укључује најновије напредне системе за помоћ возачу (АДАС), што га чини првим градским аутомобилом опремљеним нивоом 2 аутономне вожње.
Мотор има снагу од 87 кW и аутоматски ограничену максималну брзину од 150 км/х и убрзање од 0-100 км/х за 9 секунди, са убрзањем од 0-50 км/х за 3,1 секунди.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.