· · Коментара: 1
ДИЈЕТА

Дијета БУБНОВСКИ: Попијте 12 чаша воде дневно

Чувени руски лекар је годинама имао проблеме са килажом, која је драстрично варирала упркос различитим дијетама и правилима исхране. На крају, је пронашао савршену формулу.

Правилан начин исхране разликује се код сваког човека, јер  сваки организам различито реагује на исти производ, ма колико он био здрав и препоручљив у исхрани. Савети најпознатијих нутрициониста и лекара своде се на исту поруку упућену свим пацијентима - осетите шта прија вашем телу, слушајте глас вог тела.

Прочитајте још: Доктори препоручују НАЈЕФИКАСНИЈУ дијету: ПОЈЕДИТЕ самог СЕБЕ! Ево и како!

Овим чињеницама водио се и чувени руски лекар Сергеј Бубновски, који је годинама имао проблеме са килажом, која је драстрично варирала упркос различитим дијетама и правилима исхране. Након што је правила своје исхране поделио са јавноћу, наишао је на позитивне реакције и резулате људи који су пратили његова начела исхране.

Сергеј Бубновски Фото: Youtube/ screenshot
Бубновский

- Ја сам веома урбана особа и радохоличар, па сам као такав склон екстремно нездравом и неправилном начину исхране - тврди овај лекар.

За три месеца је скинуо 36 килограма и закључио да дијете само доносе нервозу

Како објашњава, доста је учио о исхрани, а често је и сам испробавао разне врсте дијета. На том путу догодило се и да је остварио сопствени рекорд када је изгубио, чак, 36 килограма за само три месеца, односно месечно је губио невероватних 12 килограма! Ипак, дошао је до закључка да дијета може донети само нервозу, поремећај сна, раздражљивост...

Покушао је са дијетом Антона Чехова, али...

- Пробао сам да живим по правилу Антона Чехова који је једном записао: "Устајао сам гладан од стола, што значи да сам јео. Устајао сам сит од стола, што значи да сам се прејео. А ако сам се прејео, значи да сам се отровао!" А мој пријатељ Владимир Абрамов имао је обичај да каже: Здраво тело има здаву килажу! - наставља своја објашњења Бубновски.

Будите активни Фото: Депозитфото

Прво правило

Ускладите све са начином живота. Квалитетно губите килажу, без губитка мишићне масе тако што ћете вежбати, истезати се и балансирано јести.

Никада газирано.

Пијте најмање три литра воде дневно, односно 12 чаша. Пијте је ујутру, пре вежбања и то се зове унутрашње туширање. Вода се пије одмах након вежбања, пре купања, после јела, или сат и по до два сата после јела.

- Не препоручујем газирана и пића из конзерви, а они који пате од остеропорозе и болести зглобова ово  морају да поштују - уверава Сергеј Бубновски.

Друго правило

Реовно пешачите, најмање једном недељно у трајању од два сата. Брзина пешачења требало би да буде око седам километара на сат.

Пешачите, џогирајте, ходајте, пливајте...

Џогирање се прпоручује два пута недељн, довољно је 20 до 30 минута.

Нордијско пешачење потребно је примењивати свакодневно, најмање три до пет километара .

Пливање без стајања барем километар сваког другог или трећег дана.

Прочитајте још: Овог лета понесите за БРОЈ МАЊУ хаљину! Питате се како, а ми доносимо РЕШЕЊЕ

Треће правило

  • Дијета било које врсте је штетна.
  • Једите природну храну која није обрађена.
  • Одбијајте конзервиране производе.
  • Правите јело које садржи само два до три различита састојка.
  • Избегавајте со и шећер. Со замените соком од лимуна или соја сосом, а шећер воћем или медом.
  • Избегавајте алкохол, нарочито уз оброк.
  • Ако попијете чај након јела то ће довести до дебљања.
  • Престаните да пијете кафу.
Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.