· · Коментара: 0
УШТИПЦИ

Читава породица ће се одушевити овим доручком, који може да се једе и слан и сладак

У детињству сте сигурно јели уштипке са сиром или пекмезом. Савршени су за доручак, а одлични да се остатак поједе за ужину.

Ustipci2.jpg
Фото: А. М.

Уштипци према овом рецепту, када се умесе, припремају се изузетно брзо. Уколико се посуда у којој стоји поклопи остаће меки током читавог дана.

Прочитајте још: Са мање од пола килограма БРАШНА направите погачу и обрадујте укућане (Фото/Видео)

Меки и укусни Фото: А. М.

Састојци:

  • 300 грама брашна
  • 300 грама млека
  • кашика уља
  • јаје
  • квасац
  • кашикица соли

Припрема:

Уколико је квасац сув помеша се са брашном, уколико није прво се стави у шољу са мало шећера и топлог млека. Када квасац "надође" сипа се у посуду у којој се сипају брашно, јаје, уље, со и млеко. Све се добро помеша и остави да се мало одмори. Смеса треба да буде житка.

У тесто могу да се убаце и комадићи сира и тада ће уштипци бити још укуснији.

У дубок тигањ или шерпу се сипа доста уља, па се са две кашике сипају уштипци. Облик уштипака треба да буде округао, али зависи од умешности домаћице и густине теста.

Уштипци се пеку док не порумене. Окрену се са друге стране и, на крају, ваде у дубоку посуду која се покрије.

Прочитајте још: Ову питу може да направи свака домаћица за САМО 15 минута (Фото)

У тесто може да се умеша и издробљен сир, па ће уштипци бити још укуснији и слани. Међутим, онда не могу да се једу са пекмезом или чоколадом.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.