· · Коментара: 0
МЕСО

Време је за РОШТИЉ: Направите СРПСКЕ ражњиће са ШЉИВАМА (ФОТО)

Када почну велике врућине домаћицама се не укључује шпорет!

1593931287_Rostilj.jpg
Фото: А. М.

Тада на сцену ступају мушкарци који у дворишту или на тераси могу да "распале" роштиљ и за десетак минута спреме ручак!

Прочитајте још: Једина торта коју једу БАЛЕРИНЕ, стави се у рерну и ЗАБОРАВИ! (ФОТО)

Ражњићи са поврћем

Састојци:

  • суве шљиве
  • сланина
  • бело месо
  • чери парадајз
  • тиквице
  • шампињони
  • црвене паприке
  • штапићи за ражњић

Припрема:

Црвена паприка се исече на квадрате, шампињони на листове, а тиквице на кругове. Бело месо се исече на коцкице и маринира у уљу са зачинима (со, бибер, алева паприка, оригано и зачини према укусу). Користи се пилетина, јер јој је довољно исто врме као и поврћу да се испече.

Шљива и сланина
Ражњић се наизменично ређа поврћем и белим месом.

Прво се на ражњић стави бело месо, па листић паприке, колутић тиквице, поново месо, па шампињон, а ражњиж се увек заврши чери парадајзом.

Прочитајте још: Ово поврће је чувени АФРОДИЗИЈАК, а жене од њега могу да ослабе (ФОТО)

Ражњићи са шљивама се праве једноставно, а довољно је сланину исећи танко и у ширини шљиве. Сува шљива се обмота сланином и набоде на ражњић. Ови ражњићи се пеку веома кратко, односно, чим сланина промени боју - готови су.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.