· · Коментара: 0
УКУСИ

Помешајте ових ШЕСТ зачина и спремите укусно јело (Фото/Видео)

Индијска храна је популарна широм света, а лекари кажу да је одлична за стомак. Не прави се тешко, па набавите зачине и почните!

KariZacini.jpg
Фото: А. М.

Кари, куркума, кумин, коријандар, ђумбир, бибер и остали зачини се вековима се у Индији користе за  припрему јела и добро је познато њихово благотворно дејство на пробаву.

Прочитајте још: Волите печурке и бело месо, а немате много времена: Преукусан оброк за 400 динара и 20 минута (Фото)

Пилећи кари је једно од најпозантијих индијских јела који се могу пробати нарочито у Великој Британији. Изузетно се једноставно припрема, а намирнице за ово јело не прелазе цену од 300 динара.

Састојци:

Месо, јогурт и зачини
Фото: А. М.
  • филе белог меса по особи
  • црни лук
  • чен белог лука
  • црвена паприка
  • парадајз или пелат
  • шоља пиринча по соби
  • шоља јогурта
  • кашикица зачина: кари, куркума, бели бибер, кумин, алева паприка и цимета

Пропрема:

Зачини се добро помешају у једној посуди, па се залију јогуртом и све добро помеша. Бело месо се исецка на коцкице и убаци у зачине са јогуртом, промеша, поклопи и остави у фрижидеру најмање два сата.

Месо у зачинима треба да одстоји најмање два сата.

Загреје се тигањ са уљем и виљушком убаци пилетина, док се сос од јогурта и зачина чува са стране. Када се бело месо испржи склони се на тањир. У тигањ се убаци исецкан црни лук са исецканом паприком. Док се пржи дода се бели лук. Када се пропржи лук убаци се остатак јогурта са зачинима. Кари мора да "пусти кључ", а онда се дода парадајз или кашика пелата. Када све проври врати се пилетина у тигањ и после пет минута крчкања је све готово.

Прилог је пиринач Фото: А. М.

Пиринач се за то време посебно скува, али не сме да се прекува.

Прочитајте још: Изненадите укућане за недељни ручак: Морски плодови на СРПСКИ начин (Фото)

Кари пилетина може да се помеша са пиринчем, али је боље прво сипати пиринач па кари, јер се на тај начин ублажава зачињен укус јела на које многи нису навикли.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.