· · Коментара: 0
НАЈБОЉИ ЧОВЕКОВ ПРИЈАТЕЉ

ПОГЛЕДАЈТЕ колико треба да "одрешите кесу" након што удомите ПСА - цифра је ОГРОМНА

Власници у првих 90 дана морају да вакцинишу и чипују љубимца

adorable-3344414_1280.jpg
Фото: Депозит

Да би свом најбољем пријатељу обезбедили све што му је потребно током живота, власници морају да "одреше кесу". Међутим, посетили смо пет шоп и ветеринарски апотеку у центру Београда и сазнали да су обавезни препарати за псе и опрема поприлично папрени!

Прочитајте још: Комшије их не воле: Ово је ЈЕДИНИ НАЧИН да умирите највеће лајавце међу псима

Када купите или удомите пса најпре вас чекају обавезне вакцине. Штене у првој години живота мора да прими три вакцине, две против заразних болести и трећу против беснила, као и да се чипује (до 90 дана), што је обавезно по закону.  Према ценовнику ЈКП "Ветерина Београд" вакцина против инфективних болести кошта 1500 динара, а против беснила 1000, колико кошта и микрочиповање.

Фото: Пиксабеј
За три обавезне вакцине треба издовојити чак 4.000 динара

Два дана пре него што прими ињекцију пас се мора очистити од паразита. Цене ових препарата крећу се од 60 до 240 динара, наводе у ветеринарској апотеци. Заштита од бува, крпеља и комараца може бити у виду специјалних огрлица биљног и хемијског порекла. Биљне коштају од 185 до 450, а хемијске 2850 за мале псе, а за велике 3950 динара. 

Осим неопходне хране, власник мора псу обезбедити и "опрему" - поводац, корпу за брњицу (за опасне псе), заштиту од инсеката, чинију за храну... Храна за псе продаје се, углавном, у гранулама, а цене се крећу од 100 до 1200 динара по килограму. Наравно, има и знатно скупљих, које садрже неке егзотичне састојке попут кокоса и куркуме.

За поводац у просеку треба издвојити од 460 до 3480 динара, за огрлице од 220 до 1200, а за амове од 510 до 1980. Корпе за брњицу крећу се од 510 динара па навише. Чиније за храну су од 160 до 1470 динара, колика је цена керамичких.

Прочитајте још: Ако ПАС често лиже ШАПУ обавезно проверите, јер разлог може бити ЗАБРИЊАВАЈУЋ

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.