· · Коментара: 0
ТЕХНОЛОШКИ ПРОБЛЕМИ

Три разлога због којих вам WINDOWS СИСТЕМ багује и успорава рачунар

Кад се догоди пад оперативног система на рачунару, тек тада ћемо се заинтересовати за узроке тог проблема и запитати се како да у будућности спречите сличне сценарије.

1593119365_windows.jpg
Фото: Pixabay

Потпуно замрзавање екрана, успорен рад или једноставно често ресетовање система на вашем рачунару са Windows оперативном систему чест је проблем са којима сте се и ви сигурно суочили. Тако се може догодити да ваш оперативни систем потпуно падне или да се непрестано бори са баговима док на крају не изгубите све податке, а оперативни систем коначнопретсане са радом.

Прочитајте још: Сонy Xпериа 1 ИИ: Супер паметни телефон са два Сонy и два Самсунг сензора, а цена "ситница"

Доносимо вам три најчешћа разлога због којих долази до пада Windows оперативног система.

Оштећен hard диск

Уколико hard диск на рачунару не ради како треба, оштећен је или је једноставно стар, може се догодити да останете без оперативног система.

Прочитајте још: Редми К20 серија освојила светско тржиште: За 9 месеци продато 5 милиона примерака

Проверите прикључке на диску, обзиром да их вибрације од рада могу померити или се на њима накупила прашина. Осим тога, препоручује се и да узмете у обзир чињеницу уколико се догоди да не можете да отворите неку датотеку. То може да указује да неки део hard диска, део погона не функционише исправно. 

Можда се у вашем рачунару само накупила прашина па систем прети да прекине са радом

Прегрејавање рачунара

Често загревања и прегревање рачунара узрокује велике проблеме осетљивим компонентама рачунара.

Фото: Pixabay

Рад система на високој температури може трајно оштететити оперативни систем. Како би се изборио са прегревање, рачунар ће се често гасити што трајно уништава оперативни систем и доводи до пада Windows оперативног система.  

Проблеми са напајањем

Уколико сте елиминисали све претходне грешке у раду, Windows оперативни систем може бити срушен због неисправног напајања рачунара. Ако је напајање оштећено, проток енергије може осцилирати или бити слабо. Замена напајања је најбољи начин за решавање овог проблема.

Прочитајте још: Аппле УЗВРАЋА УДАРАЦ Самсунг-у! Стиже ли и иПХОНЕ на преклоп? (ФОТО/ВИДЕО)

Такође, преоптерећено струјно коло, неисправно ожичење или прикључак рачунара на лош кабл могу узроковати прекид струјног кола и гашење рачунара. Како бисте решили овај проблем покушајте да преместите уређај у другу просторију и проверите је ли нестао овај проблем.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.