· · Коментара: 0
ФИЛМСКО ОСТВАРЕЊЕ

Велики спектакл стиже на јесен: Жарко Лаушевић као Јован Јовановић Змај

Ново остварење Дарка Бајића, које говори о ослобађању Војводине, од септембра би требало да се нађе на биоскопском платну.

zarko-lausevic.jpg
Yоутубе/ПРВА ТВ

Прича прати покрет Светозара Милетића,  српског просветитеља који се током 19. века са својим наследницима борио за ослобођење Војводине и присаједињење Србији.


Прочитајте још: Легендарни Гери Купер је у филму овековечио славни догађај из Првог светског рата, а оружје које користи нико није приметио

"Овај спектакл, филм о Светозару Милетићу у ствари је један мој пут до маште и пут до историје, а и са друге стране пут до откривања свега онога што се стварно десило… Оно што могу да поручим гледаоцима јесте да ће поред ове дозе историје, да се не уплаше од тога, имати једну изузетно интересантну мелодраму са великим бројем сјајних, заиста најбољих глумаца које ова земља има", рекао је Дарко Бајић, режисер.

Филм "Светозар Милетић" је од октобра прошле године сниман током седам недеља у Београду, Сомбору, Суботици, Новом Саду, Сремским Карловцима, али и у Будимпешти. 

Прочитајте још: Серија ТАЈКУН обара рекорде гледаности

Главне улоге припале су Љубомиру Бандовићу, Катарини Жутић и Николи Ристановском, а у филму ће се као старији Јаша Томић и Јован Јовановић Змај појавити и Андрија Кузмановић и Жарко Лаушевић.

Премијера филма била је заказана за мај ове године, али је померена због ванредног стања које је уведено у нашој земљи. Уколико корона вирус не поремети планове и не потраје још дуго, велико оствареење Дарка Бајића, гледаоци ће имати прилике да виде на великом биоскопском платну широм Србије у септембру 2020. године.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.