· · Коментара: 2
КРЕАТИВНО

Ова девојка ЈЕДИНА у свету РУЧНО слика ФИЛМСКЕ плакате за биоскоп (ФОТО)

Ова уметница има 42 године и прави постере за популарне филмова из света

1592990895_virxinija.PNG
Фото: Принтскрин/јутјуб/Great Big Story

Вирџинија Аксиоти (42) из Атине једина је уметница која ручно слика плакате за популарне филмове из света. Њени радови су права уметничка дела, а последњих пет година, главна је уметница најстаријег биоскопа Атинаион, који је отворен 1960. године у Атини.

Прочитајте још: НИЈЕ СЛУЧАЈНОСТ! Постоји РАЗЛОГ због кога је за одржавање параде у Москви одабран баш 24. ЈУН (ФОТО)

Биоскоп са 830 места су основали Вирџинијин деда и стриц. Сваке среде, после последње пројекције, запослени инсталирају ручно сликане плакате на постоље, рекламирајући грчке и холивудске филмове, као што су Мале жене, Џокер и Било једном у Холивуду. 

Вирџинија је недавно наследила Василиса Димитријуа (84), уметника који је насликао на хиљаде филмских плаката за биоскоп у периоду од 40 година. Како је Димитријуво здравље пре пар година почело да слаби, она је поступно преузела посао. Сликање и филм јој нису били страни пошто је одрасла у свету филма и студирала атински Факултет лепих уметности.

Филмски плакати осликали на њен специфичан начин су топлији, а ликови су нацртани са људским грешкама и изгледају опипљивије.

- Интимније је, личније – свако ће то видети на другачији начин. Није исто као код штампаних плаката. Слику чини потез руком, четкицом, покрет. То је разлика између фотографије и слике. - истакла је Вирџинија Аксиоти.

Сликање плаката тражи много времена. Иначе нема времена да одгледа све филмове за чију рекламу је ангажована. Прво погледа трејлере, а затим себи дозволи мало кретивне слободе за скице. Међутим, обично се у великој мери ослања на званичне плакате. А онда пројектује свој цртеж на два велика папира и почне да меша боје. Сваки плакат је величине два са шест метара, а Вирџинији је потребно од три до пет дана да га заврши.

Прочитајте још: Ову БАБУ цела Србија поштује: Знамо јој само ИМЕ, а има везе са ДРУГИМ СРПСКИМ УСТАНКОМ 

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.