· · Коментара: 0
ПРОТИВ КОМАРАЦА

ПЕТ начина да се решите КОМАРАЦА: Потребне су вам НАМИРНИЦЕ које већ имате

Ови природни препарати су нешкодљиви за здравље

1592487535_mosquito-213805_640.jpg
Фото: Пиxабаy

Природни препарати против комараца су потпуно нешкодљиви за здравље, а могу бити делотворни исто тако као и комерцијални репеленти.

Доносимо вам неке начине којима можете отерати комарце.

Прочитајте још: Сви је ИМАМО у кухињи: НАМИРНИЦА која ТОПИ МАСТИ и доводи до ВИТКОГ СТРУКА

Уље чајевца

Прва помоћ након убода
Место убода комарца можете намазати соком алое вере, чуваркуће, лимуна, раствором соде бикарбоне, уљем црног кима, глином или истрљати кором банане.

Уље чајевца ефикасно одбија комарце, а уз то побољшава стање коже и олакшава многе кожне тегобе. Познато је да одбија не само комарце него и ваши, мраве и многе друге инсекте. У боцу с распршивачем од 200 мл улијте 60 мл уља чајевца и до краја допуните дестилисаном водом. Пре употребе протресите, попрскајте кожу и размажите. По потреби поновите.

Јабуково сирће

Мазање јабковим сирћетом не само да одбија комарце, него и расхлађује током  врућина и помаже у одржавању ПХ коже. Помешајте сецкани першин и јабуково сирће и овом мешавином намажите кожу.

Прочитајте још: Никада не бацајте кору поморанџе, јер уз помоћ ње можете решити МНОГЕ СТВАРИ

Лаванда

Напуните стакленку сувом лавандом, прелијте преко врха сојиним уљем. Оставите 40 дана на полусеновитом месту. Након 40 дана процедите и користите.

Фото: Пиxабаy

Бели лук

Бели лук је општепознат по својим многобројним лековитим својствима, али је мало познато да делује и као репелент. Ако вам његов мирис не смета, слободно се натрљајте белим луком и комарци ће вас заобилазити у широком луку. Ченове белог лука можете оставити на местима где иначе комарци улазе у кућу да заштитите од њих дом.

Прочитајте још: Откривамо вам тајну како да СМАЊИТЕ РАЧУНЕ у кући

Босиљак и вотка

Шаку свежег босиљка прелијте с пола шољице кипуће воде, па након четири сата процедите. Помешајте с пола шољице вотке и улијте у боцу с распршивачем. Пре употребе протресите и нанесите по потреби.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.