· · Коментара: 1
ТРАДИЦИЈА

Рецепт дуго чуван у ТАЈНОСТИ: Руси се КУНУ у овај НАПИТАК, а има га и у СРБИЈИ и лечи многе БОЛЕСТИ

Кефир је вековима познат као традиционалан напитак житеља Кавказа, јер сматрају да је заслужан за дуговечност и виталност човека.

Depositphotos_161700944_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото

Кефир је кисео и благо горак напитак, али је здрав и освежава. Може се припремати од крављег, козјег или овчијег млека. Сви Руси су поносни на ово национално пиће, иако мало ко може да вам наброји називе свих кефирних зрнаца или да вам исприча како се кефир производи.

Прочитајте још: У Русији сматрају да овај ЧАЈ лечи све, а има га и у СРБИЈИ и мислимо да је КОРОВ

Рецепт кефира дуго је чуван у тајности.  Лековитост, односно терапеутска својства кефира потичу од његове микрофлоре. Успешно лечи желудачне тегобе, надражај јетре, катар, бубрежне болести, болести коже, анемије, затвор, помаже код кардиоваскуларних болести, дијабетеса, па чак је користан и код разних алергија и астме. Помаже и код импотенције, подмлађује и раствара холестерол.

Помаже код импотенције и подмлађује.

Културу кефира зову и тибетанска гљива и кефирне гљиве, али зрнца кефира нису гљиве. Ради се о зрнцима која су природни стартер за припрему кефира. Структура кефирног зрна заправо представља симбиозу великог броја добрих, млечнокиселих бактерија, бактерија и сојева квасаца. Кефирно зрно је по саставу мешавина беланчевина, аминокиселина, липида и топљивих полисахарида. Највећи део ових полисахарида је кефиран, који има многа корисна својства.

Колико се пије?
Код различитих здравствених тегоба треба обратити пажњу на његово правилно дневно дозирање. Литар дневно пије се за: нервни систем, несаницу, желудац, притисак, жутицу, кандиду,жуч и бубреге. Пола литре је за бронхитис, малокрвност и склерозу. Две литре дневно су за екцем.

Шта лечи?

  • има атибиотска својства
  • сјајн је за регенарацију костију и спречавање остеопорозе
  • особе коју су нетолерантне на лактозу подносе кефир
  • смањује астму и алергију
  • јача имуни сиситем

Прочитајте још: Ако вам се појаве бубуљице, осип, свраб, то вам организам шаље ПОРУКУ: Постоји једноставан начин да решите проблем

Може се припремати и у кућним условима, а потребно је квалитетно домаће млеко. У стаклену теглу са херметичким затварачем налије се кувано хладно кравље млеко. При врху посуде оставити се мало  празног простора, а затим се убаци гљивица кефира.
Овако спремљену смешу остави се у просторији са температуром од 15 до 20 степени. Кефир се након 24 часа процеди кроз ситну цедиљку и одложи на место за сазревање. Може да се чува и употребљава после 48 часова.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.