· · Коментара: 0
ЖИВОТНЕ ПРИЧЕ

Снимак са псом видело је скоро 7 МИЛИОНА ЉУДИ, а он има посебан ЗАДАТАК (ФОТО)

И док већина паса обожава шетње и играње у парку, овај једанаестогодишњи пас има необичан хоби - сурфовање и помагање људима са менталним и физичким потешкоћама

pas-surfer.png
Фото: Screenshot/Instagram_surfdogricochet

Рикошет, златни ретривер има пуних 11 година и своју даску за сурфовање. Овај невероватни пас помаже људима који имају менталне и физичке потешкоће да науче да јашу таласе, као део терапије за помоћ људима кроз изградњу односа са животињама.

Прочитајте још: Ако пас спусти шапу на вас или се наслони, то има СКРИВЕНО ЗНАЧЕЊЕ: Прочитајте шта вам љубимац поручује

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hi five!! Jose (@1guru1) who we are sponsoring has made it to the finals in the @ampsurf_us @isasurfing para surfing championship!! Tune in this afternoon at 1:40 PST to ISAsurf.org for the live stream!! * #adaptivesurfing #adaptsurf #ampsurf #amputee #inspiredsurfers #ISAsurfing #isaworlds #oceantherapy #parasurf #parasurfing #surfadaptado #surfdog #surfdogricochet #surfdogs #surfing #surftherapy #surftherapydog #teamusa #teamusaadaptive #usasurfing #veteran #worldchamp #worlds #worldsurfer #wsa #resilience #inspiration @teamusa @toyota @usasurfing @surfwsa

Објава коју дели Surf Dog - Therapy Dog ?‍♀️?‍? (@surfdogricochet) дана

- Тако сам поносна на свог паметног пса. Не само да је физички спретан, користећи снагу да уравнотежи тежину на дасци за сурфовање, већ је и емоционално интелигентна. Она се може повезати са људима на начин на који то људи не могу. Постала је позната личност - објашњава њена власница Јуди, из Сан Дијега, САД.

Прочитајте још: Ако вам мачка легне на стомак или главу, не склањајте је јер тиме вам дарује 10 ГОДИНА ЖИВОТА

Џуди је 2006. године основала "Puppy Prodigies", ​​непрофитну организацију која тренира услужне псе за особе са инвалидитетом.

Иако због своје живахности није могао да служи једном валснику са инвалидитету, овај пас је помогао многима кроз терапије

Пас Рикошет је рођен у јануару 2008. године. Са само неколико месеци научила је да отвара врата фрижидера и откопчава одећу.

Прочитајте још: Ако вам мачка легне на стомак или главу, не склањајте је јер тиме вам дарује 10 ГОДИНА ЖИВОТА

- Назвали смо је Рикошет, зато што је она стално трчала по кући и вирила изван зидова. Али како је расла, тако је нарастао и њен несташан карактер. Бринула сам се да би она превише превазилажила свог власника инвалида - тврди њена власница.

Уместо тога, Јуди је одлучила да тренира Рикошет као терапијског пса. Истраживање је показало да развијање везе са животињом може помоћи људима да стабилизују своје емоције и побољшају своје комуникационе и друштвене вештине.

Прочитајте још: Пас вам је омиљена животиња? Ево шта то значи

- Први пут када смо ставили Рикошет на даску за сурфовање, то је било невероватно - могла је да стоји равно и имала је невероватан баланс. Тог дана требало је да сурфује на посебној дасци поред дечака, али она је уместо њега скочила на њега. То Рикошет схвата врло озбиљно - знао је да је живот дечака угрожен на отвореном у мору. Пас је разумео како да пребаци своју тежину преко даске, како би их обоје задржало изнад воде. Овај видео снимак је постао виралан, са више од 6.5 милиона прегледа - објашњава Џуди.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.