· · Коментара: 0
ЕКСКЛУЗИВНО

Грци спремили посебну ПОНУДУ и за СРБЕ једно ИЗНЕНАЂЕЊЕ до сада НЕВИЂЕНО (ВИДЕО/ФОТО)

Најскупља кафа може се попити на Аристотеловом тргу у срцу Солуна, али ту се "плаћа" поглед.

Depositphotos_67791445_s-2019.jpg

Међу првим српским туристима који су синоћ "пробили" грчку границу и стигли су до Егејског мора налази се и Милош Божанић, власник туриситчке агенције из Јагодине. Ексклузивно, за наше читаоце, шаље прве утиске са плаже у Пефкохорију.

Прочитајте још: После ПОМЕТЊЕ, Грци ЧАСТЕ СРБЕ: Ко донесе НАШ ПАСОШ добије попуст! (ВИДЕО/ФОТО)

У Пефкохорију сунце сија, лежаљке су спремне и чекају српске туристе. Море је мирно, а туристи који су успели да стигну до Егејског мора уживају на плажи.

Цене у Пефкохорију су као и прошле године, а новина је мени на српском! Наиме, у понуди су грчки, али и српски специјалитети у кафани "Балкан". Тако, рецимо, гирос и пиво коштају три евра, а толико су и ћевапи и сок. Омиљена српска пљескавица кошта, такође, три евра и може да се бира пиће.

Детаљан мени на српском језику у Пефкохорију Фото: М. Божанић

Обичан гирос за понети кошта 2,5 евра, а толико су суфлаки, хот дог и парче пице. Ко жели да седне и ужива као господин може да поручи пилећу супу или чорбу за три евра. Чорбаст пасуљ и шкембе чорба су четири евра. Салате малиџано, цацики и тиросалата су по два евра.

Кафа на Тргу Аристоте кошта око четири евра Фото: Л. Мутсикис

Прочитајет још: Шта све можете у Грчкој са 5 ЕВРА?

Традиционално, најскупља кафа може да се попије на Тргу Аристотел у самом срцу Солун. Тамо кафа кошта од 3,4 евра за грчку, четири евра је еспресо и пет капућину. Међутим, реч је најскупљим кафићима у којима се, практично, плаћа поглед на Солунски залив.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.