· · Коментара: 0
Метузалеми

Знате ли колико НАЈСТАРИЈА особа на свету има година? Погледајте СПИСАК! (ВИДЕО)

Просечни животни век људи је све дужи, а најстарији имају више од 12о година

odler-people.jpg
Фото:"Депозит"

Средином 19 века просечни животни век човека био је око 40 година!  Почетком 20. века 60 година, а првих година овог милинијума око 80 година!

Иако има многих супротних мишљења научници сматрају да ће негде за 50 година животни век, просечног човека моћи да премаши 100 година!

Фото:"Депозит"

Званично верификована, најстарија особа на планети Земљи, која је икада живела имала је 122 године и 164 дана. Реч је о Францускињи Жани Калмент која је умрла 1997. године.
Најстарији мушкарац на свету који је икада живео био је Јапанац Хиреемон Кимура који је преминуо 2013. године када је имао 116 година и 54 дана!

Прочитајте још: Када гроб буде нађен СВЕТ ЋЕ ПРЕСТАТИ ДА ПОСТОЈИ: Како је сахрањен највећи освајач и какве везе са тим има КАМИЛА

Тренутно најстарија жена на свету је Јапанка Кане Танака која је 8. јуна ове године навршила тачно 117 година и 158 дана.


Колико се зна најстарији мушкарац на свету је тренутно Румун Думитру Команеску који је 8. јуна имао 111 година и 213 дана. Међу десет најстаријих жена свих времена четири Јапанке, две Американке, по једна Францускиња,Канађанка,Италијанка и једна дама са Јамајке. Најмлађа од тих десет Јапанка Мисао Окава, када је умрла 1.априла 2015. имала је 117 година и 27 дана. 

Прочитајте још: АНА није старила, умивала се СУРУТКОМ, косу прала КОПРИВОМ и радила је и нешто НЕЗАМИСЛИВО за Француску

Међу десет насјтаријих мушкараца налази се четири Американца , два Јапанца, по један Шпанац,Израелац, Порториканац и Немац. Најмлађи међу њима био је Израел Кристал који је умро 11.августа 2017. када је имао 113 година и 117 дана.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.