· · Коментара: 0
РЕД У КУЋИ

Шареним папиром облепите кутију за кутију и направити КОРИСНУ СТВАР

Слободно време искористите за исказивање креативности и обављање малих послова од којих је увек нешто друго прече. Сигурно сте годинама сецкали и убацивали рецепте у фиоку, а када вам требају не можете да их нађете?

Depositphotos_69447547_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото

Вероватно сте често помишљали на то како би требало да средите гомилу рецепата које сте исецали из новина или записивали на некакве папире. Годинама сте их само гурали у свеске или фиоке, без икаквог реда, извлачећи их по потреби, али тек након дуге потраге. Сада је време да их сортирате како бисте увек знали где се налазе они које желите да припремите, рецимо, за породични ручак, посну славу, за свечану трпезу и слично.

Прочитајте још: Немате вагу у кухињи? Нема проблема, постоји други начин да измерите шта желите

Ако немате кувар - фасцикле Фото: Депозитфото

Један од начина јесте да их све поређате у регистратор, а за то су вам потребне провидне, пластичне кошуљице, бели папир и лепак. За почетак, рецепте поделите по категоријама - издвојите предјела, главна јела, торте, колаче, смутије, пецива, оне за припрему зимнице и слично.

На једној фасцикли напишите "испробати", а остале поделите у категорије.

На сваку кошуљицу залепите папир на ком пише врста јела (ако имате самолепљиве беле налепнице то ће вам битно олакшати овај посао), па ређајте новинске или ручно исписане папире, али само за јела која сте већ испробали и поуздано знате да бисте их поново радо припремили укућанима.

Ако "натрчите" на неки који нисте досад спремали, али вам се чини да бисте ускоро могли, онда их ређајте у провидну пластичну фолију на којој ћете написати "испробати", па тек временом, ако вам се свиде, пребаците их у одређену категорију или, ако нису испунили ваша очекивања, баците их. Преостаје вам још да кошуљице убаците у регистратор, а на њему напишете великим словима - рецепти.

Баците непотребну медицинску документацију стару неколико година.

Савет плус: Исте кошуљице можете да употребите и за сређивање неке друге документације. Рецимо, у њих можете да стављате извештаје лекара специјалиста, што ће вам увелико олакшати сналажење када треба да кренете на контролу. Обележите их са: офталмолог, кардиолог, неуролог, уролог.., у зависности од тога од чега болујете. То је, уједно и прилика да се отарасите свих оних лабораторијских налаза који датирају можда још од пре десет година.

Прочитајте још: Не бацајте пире, за ПЕТ минута направите ново УКУСНО јело (Фото)

Уколико немате регистратор или вам представља проблем да га сада набавите, понеку кутију од ципела сигурно имате у кући. Добро је очистите и облепите украсним папиром по жељи (вероватно имате неки који чувате за паковање поклона). Тако ћете добити украсну кутију, коју потом треба да преградите картонима. На горњу ивицу картона напишите категорију рецепата (као када их слажете у регистратор), па ређајте исечке из разних магазина или рецепте написане руком.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.