· · Коментара: 1
ШОК ЗАКЉУЧАК

Све што смо знали о здравој исхрани је ЛАЖ! Ово је ПРАВИЛО о доручку, ручку и вечери

Чувени кардиохирург упозорава на резултате добијене новим истраживањем о правилној исхрани, који оповргавају опште прихваћена правила

Доручак дајте непријатељу, ручајте око подне и нормално вечерајте, али не у касним сатима и на крају прошетајте пред спавање или вежбајте. Људи који тако живе - живе дуго и здраво.

Прочитајте још: Хваљен у Русији: Укус овог сока је ГРОЗАН, али ЛЕЧИ 9 болести и помаже у МРШАВЉЕЊУ

Ове тврдње заступа професор доктор Лео Бокерија, академик Руске академија наука и уметности и члан Руске академије медицинских наука. Овај главни руски кардиохирург Министарства здравља Руске Федерације оповргава идеју о традиционалном принципу здраве, дневне исхране.

Ауторитет Фото: YOutube/ screenshot AP Archive

- Све што смо до сада знали о здравој исхрани, све је лаж, заблуда је да је доручак најважнији оброк у току дана, главни оброк треба појести по повратку са радног места, у раним вечерњим сатима. - одлучан је Лео Бокерија.

Нису гојазни сви који прескачу доручак!

Иако су ови савети најпре изазвали бурне реакције међу стручњацима, али и комплетном јавношћу, накнадно су и други лекари објаснили истинитост ових тврдњи. Многа истраживања показују да доручак не мора бити тај главни оброк, али и да особе не морају бити гојазне иако прескачу јутарњи оброк, јер је метаболизам сваког човека различит.

Умерен, не обичан доручак!
Организам се ујурту буди, не оптерећујте га тешким оброком.

Академик Бокерија тврди да се организам ујутру постепено буди и никако га не би требало оптерећивати оброком, посебно не тешким оброцима са пуно масти и калоричне хране. осим тога, овај кардиохирург истиче да је за ручак довољан само један седнвич, у периоду од 13 до 14 часова, а да је "нормалан" оброк препоручљив тек у касним подневним атима, после 17 часова.

Приметио је да хирурзи ујутру попију само кафу, у подне поједу сендвич, увече се наједу, па одмарају

Највеће студије о здравом начину исхране и правилним размацима између оброка спроводе се управо у Америци и Канади. Управо на искуству и сарадњи са водећим стручњацима хирургије у Америци, Бокерија је дошао до јединственог закључка.

Доручкујте кафу

Прочитајте још: Нећете му одолети: Тост са трешњама (ФОТО)

- Када смо сарађивали са Американцима, тада сам приметио да велики хирурзи ујутру у најбољем случају попију шољицу кафе, тек у подне поједу сендвич и то зову ручком, па у вечерњим сатим код куће једу нормалну храну, пливају, читају и одмара - истиче Бокерија.

Доручак дајте непријатељу, ручајте сендвич, добро вечерајте и пред спавање шетајте.

Његова крилатица гласи: Доручак дајте непријатељу, ручајте око подне и нормално вечерајте, а  пред спавање прошетајте или вежбајте.

Обилан доручак гоји
Светска здравствена организација не одустаје од става да је доручак најважнији оброк у току дана и особа која редовно доручкује има уредан метаболизам и нема проблема са вишком килограма. Доручак убрзава метаболизам, али претерано богат доручак доводи до гојазности.

Најпознатије истраживање које је засад потврдило савете познатог руског лекара спровео је доктор Дејвид Левитски на Корнел универзитету. Доктор Левитски је открио да они људи који прескачу доручак за неколико недеља знатно смање килажу. Ову теорију је потврдио експериментом.

Пола људи је доручковало, а пола не и десило се чудо!

Половина учесника је доручковала, друга група је одбијала доручак. Група која је прескакала доручак дневно би у организам уносила 408 калорија мање него она група која је редовно доручковала.

Прочитајте још: Свако је имао своју ТРАВНИЦУ, изнад колевке КУВАТКУ, труднице ПЕЛЕНАШКУ и свака је имала НАТПРИРОДНУ МОЋ

- Разумем да је прескакање доручка у супротности са свим оним што знате о здравој исхрани, али нови подаци нас доводе у озбиљно размишљање да одустанемо од првог јутарњег оброка. Наравно, ово се односи на здраве људе. Људи који имају проблем са дијабетесом и хипогликемијом, не смеју да прескачу оброке како би одржали ниво глукозе - објаснио је доктор Дејвид Левитски.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.