· · Коментара: 0
ПРИРОДНИ МЕТОДИ ЛЕЧЕЊА

Биљка ОЧАЈНИЦА помаже код лечења НЕПЛОДНОСТИ код жена, а ово су РЕЦЕПТИ

Хормонски дисбаланс један је од најчешћих узрока стерилитета код жена. Током векова из нас, биљка очајница или у народу чувена као мацина трава успешно одржава здравље женских репродуктивних органа

bracni-par.jpg
Фото: Pixabay

Проблеми са потомством најчешћи су проблем младих брачних парова, са којима се суочава сваки трећи брак или веза.

Очајница не може излечити неко обољење које је узрок непоодности, али може допринети бољем здравственом стању јајника

Иако узроци стерилитета могу бити и код мушкараца и код жена, припаднице лепшег пола често се суочавају са проблемом хормонског дисбаланса. Овај проблем са собом доноси и проблем нередовног менструалног циклуса, поремећаја при овулацији и развоју јајне ћелије, смањења оваријалне резерве, прекомерне гојазности, али и екстремне мршавости, поремећаја рада штитне жлезде и коначно, убзаног и стресног начина живота.

Прочитајте још: Реуму можете да ублажите без лекова: Састојке за природне рецепте имамо КОД КУЋЕ, а ево како да их направите


Фото: Depositphotos

Биљка очајица у народу је чувена по својим лековитим ствојствима, посебно код жена. Иако не може да реши проблеме уколико постоји неко обољење, она може да нормализује лучење полних хормона и на тај начин стабилизује функционисање репродуктивних органа. Доводи у ред менструалне циклусе и здравље јајника, па тако омогућава плодност и зачеће.

Прочитајте још: У царској Русији важио је за ИЗУЗЕТАН ЛЕК, а излечио је Чехова и Толстоја - сада га можете спремити сами код куће

Користи се у облику чаја, али да би се достигао жељени циљ, неопходна је упорност у примени терапије.

Очајница 

Познатo је да ова биљка успоставља хормонски дисбаланс и код жена и код мушкараца и на тај начин доводи до трудноће.

Фото: Depositosphotos

Чај се може припремити тако што се једна кафена кашичица хербе се прелије са 250 милилитара кључале воде и остави 5 минута да одстоји. Чај се затим процеди, па се пије неколико пута у току дана.

Пије се најмање 3 месеца, а прекида се током менструације. Ако се у међувремену остане у другом стању, прекида се са конзумирањем чаја.

Најбоље је пити га без заслађивања, али се може додати и мало меда.

Прочитајте још: Овај напитак руских царева МОРА да прође кроз планине, пустиње и степу, а ПРОЧИТАЈТЕ и зашто

Такође, чај можете припремити и тако што се у 250 милилитара хладне воде сипа кашичица чаја, па затим загреје док вода не прокључа. Затим се покрије и остави читав сат, процеди и пије распоређено у 3 до 4 дозе у току дана. 

Фото: Pixabay

Чај мора да се пије редовно, најмање месец дана, мада се очекивани резултат испољава тек након два до три месеца. После три месеца треба направити четворонедељну паузу, јер код неких особа претерана употреба овог напитка може довести до појаве повишеног крвног притиска.

Прочитајте још: Ова БИЉКА је лек против старости, а Хитлер је по њу послао у Русију ТАЈНУ ЕКСПЕДИЦИЈУ

Чајна мешавина очајнице и здравца

Дејство биљке очајнице се повећава ако се користи у комбинацији са биљком здравац.

Потребно је једнаке количине биљке помешати, па једну кашичицу мешавине прелити са 250 милилитара кључале воде и остави 10 минута да одстоји. Пије се само једна шоља дневно.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.