· · Коментара: 0
КРЕВЕТИ

Намештај од кованог гвожђа је поново модеран, а о оноом ко га поседује много говори

Први је направљен у 18. века, у време рата их нису производили, а сада их купују само људи са стилом

Depositphotos_189482464_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото

Kревети од кованог гвожђа настали су крајем 18. века, када су их израђивале занатлије. Из неког разлога, они који су се производили у САД сматрани су квалитетнијим од европских.

Прочитајте још: Постоји само један комад намештаја који се наслеђује, да ли знате који је то?

Наводно, били су постојанији. Све до Првог светског рата прављени су ручно у фабрикама широм Источне обале, па све до Чикага. Међутим, 1914. године производња је обустављена јер се гвожђе прекомерно користило за производњу наоружања. Четири године касније, када се рат завршио, све се променило.

Намештај од кованог гвожђа је романтичан.

Наступила је масовна потражња, отваране су фабрике и уникатни, ручно рађени предмети отишли су у прошлост. Дошло је до масовне производње. Тако је све до данас. Ипак, кревети од кованог гвожђа нису сасвим остали у прошлом веку. Особе са истанчаним стилом у спаваћој соби радо усне баш на оваквом кревету, који има јединствене месингане украсе и детаље са позлатом.

Прочитајте још: Колико килограма имате зависи од тога које вам је боје кухиња

Како гвожђе може да делује хладно, многи бирају кревете офарбане у бело (нарочито ако је реч о дечјем), док брачну спаваћу собу оплемењују рустичним детаљима од дрвета, винтиџ огледалима са постољем (израђеним такође од гвожђа), сатенским постељинама у јарким бојама, чинећи је истовремено и модерном и романтичном.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.