· · Коментара: 0
ЗДРАВЉЕ

Корона вирус је МУТИРАО: Сада је у НОВОМ ОБЛИКУ, много јачи и ОПАСНИЈИ

Нова истраживања у свету тврде да је нова варијанта мутације генома Д614Г сада најчешц́и облик коронавируса

1593766075_coronavirus-4833754_1920.jpg
Фото/Пиxабаy

Број оболелих случајева од коронавируса широм света тренутно износи преко 10,6 милиона, а нова истраживања показују да је већина тих случајева проузрокована новим, јачим обликом вируса.

Прочитајте још: НИЈЕ КАКО СЕ МИСЛИЛО! Корона вирус претвара људске ћелије у ЗОМБИЈЕ који пуштају изданке и шире се по целом телу (ФОТО)

Научници из Националне лабораторије Лос Аламос да Универзитета Дуке и Универзитета Сајфилд тврде да је нова варијанта названа "Д614Г" сада најчешћи облик. 

Вирус мутацијом добија много већи број спољних протеинских "шиљака", што му омогућава да допре у ћелије, тврде амерички научници. 

 Доктор Сохан де Силва, старији инфектолог  каже да су секвенца САРС-ЦоВ-2 у шајнфилду пратили од

Фото: Пиxабаy
Фото: Пеxелс

почетка пандемије и да им је то омогућило да покажу како је ова мутација постала доминантна у циркулирајућим облицима.

- Потпуно прецизно истраживање је обављено данас и потврђено је да нова варијанта мутације генома Д614Г је  више заразна у лабораторијским условима. Подаци до којих је дошао наш тим у Шајнфилду, сугерисали су да је нови облик повезан са већим вирусним оптерећењем у горњим дисајним путевима пацијената са Ковидом, што значи да би се способност вируса да инфицира људе могла повећати- рекао је доктор.                                           

У истраживању су анализирани подаци из читавог света путем базе података ГИСАИД, која укључује десетине хиљада секвенци вируса и који омогућавају истраживачима да процене како се вирус понаша у целом свету.

Прочитајте још: Направљена НОВА ВАКЦИНА против короне! Спремна да истреби вирус и у БУДУЋНОСТИ?!

Докторка Бети Корбер из лабараторије у Лос Амосу каже да  је могуће пратити еволуцију САРС-ЦоВ-2 (Цовид-19) у свету, јер светски научници брзо објављују своје податке о вирусној секвенци путем базе података: -Тренутно су на располагању десетине хиљада путања кроз овај пројекат, и то нам је омогућило да идентификујемо појаву варијанте која је брзо постала глобално доминантан облик- каже докторка и додаје да научници верују да он не изазива теже болести.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.