· · Коментара: 0
ЉУБАВ

Имате 40 и још увек сте САМИ? Постоји РЕШЕЊЕ, само испоштујте САВЕТЕ

Није лако наћи одговарајућег емотивног партнера у четрдесетим годинама, а ако имате брак иза себе онда је још теже.

Depositphotos_47780947_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото

Листа изазова са којима се људи у том животном добу суочавају у жељи да нађу сродну душу је дугачка.

Прочитајте још: Прочитајте ПЕТ најпоузданијих знакова да сте срели ОСОБУ ЗА ЦЕО ЖИВОТ

Одлично знају шта желе, теже се прилагођавају јер многи већ имају уређен живот и не пристају олако на промене. Ако нисте били у браку, велике су шансе да упознате неког ко има такво искуство. Можда ће вас то поколебати да изађете са таквом особом, а ако има децу, то додатно може да обесхрабри. Некада су проблем и године, јер жене углавном мисле да мушкарци имају нереална очекивања и траже много млађу партнерку.

Жене у четрдесетим добро знају шта желе.

Ако сте у четрдесетим, а соло, упознавање са неким може вам деловати чудно јер сте се одвикли од тога. Теже је срести одговарајућу особу преко пријатеља, јер се ређе дружите са људима са којима сте били блиски у младости. Зато се многи ослањају на друштвене мреже, али има и оних који не знају како да сроче поруку којом би заинтересовали потенцијалног партнера.

Проблем је што многи мисле да су стари за нови почетак.

У тим годинама се јавља и несигурност. Људи су сувише критични према себи, мисле да су стари за нове почетке и да више не изгледају привлачно, али често осуђују и друге. Будите опрезни, али не и превише критични, јер ћете можда пропустити квалитетну особу која заслужује вашу пажњу.

Избор се временом сужава... Фото: Депозитфото

Можда до четрдесете нисте срели сродну душу, али сте вероватно уредили друге аспекте живота. Могуће је да имате успешну каријеру, складну примарну породицу, финансијске и друге обавезе због чега је потрага за партнером компликованија. И приоритети су другачији. Са 20 или 30 година људи се радују упознавању са другима и дружењу са пријатељима, али у четрдесетим многи имају иза себе брак и тежак развод, зато нису превише одушевљени када је реч о проналажењу партнера.

Са 20 и 30 се људи радују упознавању нових људи, а после 40. немају толико енергије.

Избор идеалне половине у тим годинама је прилично сужен, јер су многи већ у браку. Уколико трагате за озбиљном везом, то може да изледа као интервју за посао. Ако кренете на састанак са листом питања и нереалним критеријумима, ризикујете да се та особа осећа нелагодно, као да је пропитујете. Најбоље би било да разговор буде спонтан, а онда ћете схватити да ли постоји хемија или не. Погрешно је и ако тражите одређени тип особе.

Прочитајте још: Размишљате да станете на луди камен, ако у вези имате овај ПРОБЛЕМ биће још горе у БРАКУ

Не оптерећујте се тиме шта други мисле о вама због година и нерешеног емотивног статуса. Не дозволите да вас страхови спрече да пронађете нову љубав. Најважније је како се осећате и увек се сетите колико вредите.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.