· · Коментара: 0
ФРИЗУРЕ

Не шишајте пса на кратко на почетку лета - грумер објашњава ЗАШТО

Некада су се пси шишали два пута годишње, а сада је то неприхватљиво

Marina.png

Раније су се пси купали и сређивали једном или два пута годишње, што се у данашње време доста променило, данас је пас постао члан породице, спава са власницима у кревету, проводи време на каучу и у игри са децом, самим тим захтева чешћу хигијену и одржавање длаке.

Порчитајте још: ПОГЛЕДАЈТЕ колико треба да "одрешите кесу" након што удомите ПСА - цифра је ОГРОМНА

- Најчешће салон посећују пси са дугом длаком као што су пудле, малтезери, хаванезери, померанци, јер таква длака подразмева константну и редовну негу - каже Марина Зринић, професионални грумер.

Лагото се редовно шиша

Међутим, погрешно је уверење да пси са природно кратком длаком, као што су лабрадори, мопсеви, француски булдози, стафорди, па чак и мешанци никада не иду у салон за улепшавање пса.

Пудле, малтезери и померанци иду редовно у салон на шишање.

- И они посећују салоне за шишање и негу паса, јер је њима одржавање хигијене подједнако важно, пошто и они исто тако и редовно треба да секу нокте и раде чишчење ушију - истиче Марина.

Прочитајте још: Коначно доказано: Патуљасти пси су агресивнији, али су све популарнији - зашто?

Краткодлаки пси се доста лињају па им је третман против лињања једнако потребан као дугодлаком псу шишање. Колико често треба водити пса у груминг салон?

И пси са кратком длаком морају код фризера.

- Препоручљиво је да пси са дугачком длаком посећују салон једном месечно, на купање, четкање, сечење ноктију, чишћење ушију и бријање хигијенског дела пса, а затим једном у два месеца да дођу  ради шишања и купања - наглашава Марина.

Редовна нега је важна

То је препорука грумера за здраву длаку и кожу пса.Код краткодлаких паса се препоручује долазак у салон на два месеца, ради детаљног исчеткавања поддлаке како би се пас мање љињао по кући.

Не шишајте пса "на кеца" на почетку лета!

- Што пас редовније долази на третмане, то ће се мање лињати подсећа Марина.

Наравно и дугачку и кратку длаку треба између третмана кући одржавати и исчеткавати.

- Власници се често одлучују да своје љубимце лети шишају у кратку фризуру како им не би било вруће, што није баш исправно каже Марина.

Прочитајте још: Ако пас спусти шапу на вас или се наслони, то има СКРИВЕНО ЗНАЧЕЊЕ: Прочитајте шта вам љубимац поручује

Структура длаке пса одржава терморегулацију, па дужина длаке нема везе са годшњим добом. Фризура се бира искључиво по Вашем укусу и по могућностима одржавања.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.