· · Коментара: 0
МЕНОПАУЗА

Ових ПЕТ симптома су најсигурнији доказ да сте ушли у ПРЕДМЕНОПАУЗУ: Да ли смете да их прочитате?

Једна од највећих женских заблуда 21. века је да менопауза почиње после 55. године. Напротив, период предменопаузе почиње већ после 40. године.

Depositphotos_68436211_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото

Нервозни сте, а због проблема повремено проведете бесану ноћ. Таман сте заспали, а онда је нешто шушнуло и више не можете да заспите. Добродошли у клуб.

Прочитајте још: Пушење, слана храна и стрес - три су највећа непријатеља жена: Можете их се решити уз помоћ биља

Један од најсигурнијих начина да жена са зебњом закључи да је улази у средње доба су таласи врућине.  Валунзи су типични за менопаузу, а осећај је сличан уласку у сауну. Најчешће их изазове стрес, свађа или непријатно изненађење. Женама се то дешавало и у младости, да се због стреса озноје, али ако се то дешава свакодневно – није реч о нервози него валунзима. Ови таласи изазивају нелагоду и знојење, а разлог је мањак естрогена због чека мозак више не може да регулише унутрашњу температуру тела.

Нагли осећај нелагоде, праћен знојем целог тела и лош сан нису стрес него аларм за предменопаузу. 
Соја је добра за менопаузу
Ако жене за време менопаузе редовно уносе производе од соје, ризик да добију срчани напад је три - четири пута мањи. Жене које су дневно јеле 45 г соје и 100 г тофу сира биле су мање изложене инфаркту. Производи на бази соје су изузетно богати витамином Е и антиоксидансима, који посебно штите здравље у доба менопаузе.

Нередовна менструација је други најсигурнији знак, а са тим се прве суоче даме које су добијале „као сат“ на 28 дана. Е, сада се десило да закасни два дана или се појави у невреме – већ после две недеље. Жене се у тим случајевима забрину и отрче код гинеколога. У већини случајева је лажна узбуна, али је аларм прави – дама се полако спрема за менопаузу. То, наравно, не значи да жена не може да остане у другом стању. Напротив, шансе су велике, јер јајне ћелије.

Први пут када менструација закасни жени којој је била редовна као сат - то је то.

Жене у време менопаузе најчешће у кући имају тинејџера, а то значи много нервозе. Истина је другачија – за нагле промене расположења и реговање на сваку синицу „кривац“ није тинејџер него предменопауза. Све се то дешава због хормоналног дисбаланса, а обично и прати већ поменуто знојење. 

Нервоза због детета у пубертету је добар показатељ менопаузе, јер није крив само тинејџер.

Неке жене како се приближавају 40, рођендану и петој деценији имају проблема са уринарном инконтиненцијом. Ова „тешка“ реч значи да жена једва стиже до тоалета и понекада, пре или после, има неколико капи урина. Жене то правдају последицама порођаја, али истина је да мањак естрогена слаби зидове и мишиће бешике.

Прочитајте још: МИТ је срушен: МИДУЛТ влада светом

Несаница је пети и најсигурнији знак да је жена у предменопаузи. Даме несаницу увек правдају стресома на послу, главом пуном обавеза и слично. Занимљиво је да када је жена млада ни заљубљеност не може да утиче на сан. Признајте истину, попијте чај од матичњака пред спавање и све ће бити у реду.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.