· · Коментара: 0
Технлогија

Погледајте ко ће до краја године имати флоту од 20 возила која не загађују ваздух у градовима

Тајна је у "плаг-ин" хибридима која бензински или дизел мотор користе само на дужим рутама

1594652333_mplinhnaslovna.jpg
Фото:"Мерцедес"

Како спречити загађење ваздуха у градовима пре свега, а истовремено имати велику аутономију возила која неће изискивати вишесатно пуњење батерија на аутомобилу са нултом емисијом Ц0?

"Мерцедес" је понудио одговор са флотом од чак 20 "плаг-ин" хибрида која ће бити у понуди до краја ове године! То су аутомобили који поред бензинског или дизел мотора имају и електрични који се напаја из батерије.

Фото:"Мерцедес"

Ова батерија, за разлику од класичних хибрида, који се пуне само у току вожње или кочења, може да се пуни и прикључењем на обичну кућну утичницу. Наравно, и на брзе пуњаче.

Прочитајте још: Погледајте којих 10 аутомобила највише купују Европљани!


 Модели "ЕQ пауер" су "паралелни" хибриди  који се могу напунити и из спољних електроенергетских мрежа, како то стручно кажу у овој компанији. "Мерцедес"  систематски проширује своју "плаг-ин" хибридну линију и до краја године имаће више од 20 варијанти модела  - од "А" до "С" класе, од "ГЛА" до "ГЛЕ" "

Прочитајте још:Погледајте какве везе имају творови, тајанствени Ђорђо и "ђулија" (ФОТО/ВИДЕО)

Ова возила имају домет само на струју од 70 до 100 и више километара, а просчена потрошња им је 1,1-1,6 литра горива на 100 километара.

Наравно, све ово зависи и од услова и начина вожње и модела возила.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.