· · Коментара: 0
Дотеран

Нови "фолксваген тигуан" има гласовне команде и плаг-ин хибридни погон! (ФОТО/ВИДЕО)

Најпродаванији СУВ немачке компаније добио значајна унапређена за 2021. годину

1593700293_tiguan-N.jpg
Фото:"Фолксваген"

Тежак је то био посао који је постављен пред магове "Фолксвагена": да напродаванији СУВ Европе, један од најпожељнијих теренаца на свету "тигуан", чија је друга генерација представљена 2016. године, унапреде, дотерају и учине још конкурентнијим на тржишту!  

Само у 2019. години продато је 911.000 "тигуана" и било је јасно да је задатак и више него тежак. 
Али, "Фолксваген" је сада представио нову верзију, која ће и даље бити лидер у сегменту, бар према ономе што је на први поглед видљиво и оном што је  у овај аутомобил уграђено. 

Фото:"Фолксваген"

Промене споља су видљиве код маске хладњака, фарова и браника. И на задњем делу "тигуана" су урађене нешто другачије светлосне групе, баш као и браник који је сада нешто масивнији, више у "СУВ фазону".Немци су и име "тигуан" позиционирали на другом месту - испод амблема бренда на задњим вратима на средини.  

Прочитајте још:Нова "кија рио" ће препознавати пешаке и бициклисте (ФОТО/ВИДЕО)

Унутрашњост је знатно измењена. Материјали су нови, савременији, квалитетнији. Дизајн је стилски чистији, а ту су и нови тач-скрин екрани. Поред оног централног, који је и  срце најновијег мултимедијалног система, и екран инструмент табле је дигитализован. Возач на располагању има чак 15 амбијеталних боја унутрашњости а команде су гласовне! Занимљиво је да су  команде клима уређаја "тач-скрин". У појединим пакетима опреме могуће је добити аудио систем "Фендер" од 480 вати.

За асистенцију и безбедност возача и путника задужен је нови "Фолксвагенов" "травел асистент систем" који има могућност аутоматског одређивања брзине, убрзања, кочења.

Прочитајте још:Слажете ли се? Одлучено која је боја аутомобила најомиљенија

Ту је и адптивни темпомат па ће возило увек бити у жељеној траци и моћи ће да увек, одржава потребно растојање са возилом испред себе. У тренутку када оно стане и возило ће стати, али ће и кренути када и возило испред крене. Када је у питању безбедност у вожњи, нови "тигуан" је опремљен "Травел асист системом" који омогућава аутоматску контролу управљања, убрзања и кочења возила при брзинама од 0 до 210 км/х.

Фото:"Фолксваген"

Поред  моћног турбобензинског мотора од 2,0 литара који има четири цилиндра и 186 КС са 300 нм обртног момента, у нови "тигуан" ће се уграђивати и хибридни, и то "плаг-ин" погон, који ће, уз уштеду у гориву и емисији штетних гасова током значајног дела пута, омогућити и вожњу до 130 км на час само на струју! Почетак продаје новог "тигуана" очекује се ове јесени.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.