· · Коментара: 0
Тужба

Због пуцања стакленог крова један Амер тужи "Мерцедес" за 200 милиона долара!

Ово је највећи појединачни одштетни захтев који је икада затражило неко физичко лице од произвођача кола

1593765670_mercedes-naslovna.jpg
Фото:"Мерцедес"

Угледни амерички портал "Царцомплеинтс.цом" објавио је вест која је одмах обишла све друштвене мреже али и медије у САД, а затим и у осталим деловима света.

Како и не би када је један, неименовани становник САД тужио "Мерццедес-Бенц" због пуцања панорама (стакленог) крова на његовом СУВ возилу "МЛ350" из 2015. године и затражио одштету од 200 милиона долара плус надокнаду свих судских трошкова!

МЛ 350 (Фото:"Мерцедес")

Незадовољни власник возила трврди да је "једног лепог сунчаног дана, у марту ове године, његова сестра уживала возећи "МЛ350" када је при брзини од око 80 колометара на час, кров једноставно експлодирао и стакло се просуло по унутрашњости кабине."

Прочитајте још:Погледајте којих 10 аутомобила највише купују Европљани!

Власник није нашао никако оштећење споља на аутомобилу, па је "повезао два и два" јер је и раније "Мерцедес" имао проблема са стакленим кровом на неким модлима, па је закључио да је у питању грешка произвођача.

Фото:"Мерцедес"

- Сестра је чула пуцањ као из ватреног оружја када се стакло поломило - каже незадовољни власник "Мерцедеса".

Њему су у дилерство немачке компаније у САД понудили замену крова који кошта око 2.000 долара али и 9.000 долара за замену возила, али је он одлучио ипак да их тужи сматрајући да се "Мерцедес" рекламира на тржишту као безбедно возило, што он сматра да није случај и да је обманут.Тако је одбио и извесну своту новца коју му је "Мерцедес"наводно понудио да би одустао од тужбе.

Прочитајте још:Погледајте какве везе имају творови, тајанствени Ђорђо и "ђулија" (ФОТО/ВИДЕО)

Чини се да је у тужби обухваћен и произвођач стакала "Саинт-Гобаин Секурит". Тужиоца заступа вашингтонска канцеларија за право, огранак у Чикагу. За сада није било реакција из ММерцедеса".

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.