· · Komentara: 0
Tužba

Zbog pucanja staklenog krova jedan Amer tuži "Mercedes" za 200 miliona dolara!

Ovo je najveći pojedinačni odštetni zahtev koji je ikada zatražilo neko fizičko lice od proizvođača kola

1593765670_mercedes-naslovna.jpg
Foto:"Mercedes"

Ugledni američki portal "Carcompleints.com" objavio je vest koja je odmah obišla sve društvene mreže ali i medije u SAD, a zatim i u ostalim delovima sveta.

Kako i ne bi kada je jedan, neimenovani stanovnik SAD tužio "Merccedes-Benc" zbog pucanja panorama (staklenog) krova na njegovom SUV vozilu "ML350" iz 2015. godine i zatražio odštetu od 200 miliona dolara plus nadoknadu svih sudskih troškova!

ML 350 (Foto:"Mercedes")

Nezadovoljni vlasnik vozila trvrdi da je "jednog lepog sunčanog dana, u martu ove godine, njegova sestra uživala vozeći "ML350" kada je pri brzini od oko 80 kolometara na čas, krov jednostavno eksplodirao i staklo se prosulo po unutrašnjosti kabine."

Pročitajte još:Pogledajte kojih 10 automobila najviše kupuju Evropljani!

Vlasnik nije našao nikako oštećenje spolja na automobilu, pa je "povezao dva i dva" jer je i ranije "Mercedes" imao problema sa staklenim krovom na nekim modlima, pa je zaključio da je u pitanju greška proizvođača.

Foto:"Mercedes"

- Sestra je čula pucanj kao iz vatrenog oružja kada se staklo polomilo - kaže nezadovoljni vlasnik "Mercedesa".

NJemu su u dilerstvo nemačke kompanije u SAD ponudili zamenu krova koji košta oko 2.000 dolara ali i 9.000 dolara za zamenu vozila, ali je on odlučio ipak da ih tuži smatrajući da se "Mercedes" reklamira na tržištu kao bezbedno vozilo, što on smatra da nije slučaj i da je obmanut.Tako je odbio i izvesnu svotu novca koju mu je "Mercedes"navodno ponudio da bi odustao od tužbe.

Pročitajte još:Pogledajte kakve veze imaju tvorovi, tajanstveni Đorđo i "đulija" (FOTO/VIDEO)

Čini se da je u tužbi obuhvaćen i proizvođač stakala "Saint-Gobain Sekurit". Tužioca zastupa vašingtonska kancelarija za pravo, ogranak u Čikagu. Za sada nije bilo reakcija iz MMercedesa".

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.