· · Коментара: 0
СПЕКТАКУЛАРНО

Србија би ускоро могла да добије СТАКЛЕНИ мост преко ЂЕРДАПА - исти такав постоји у КИНИ (Видео)

Постоји пројекат, Румуни су заинтересовани, па уколико се обезбеде средства из ЕУ фондова, наша земља би добила спектакуларну туриситчку атракцију!

Чувени стаклени мост у Кини спектакуларна је атракција, а снимци како туристи одушевљено шетају изнад провалије на висини од 488 метара, док неки вриште и пузе, обишле су свет.

Прочитајте још: Бразилац је дошао у Србију са 19 година и остао, игра фолклор и ПОРУЧУЈЕ: Ово морате видети!

Кина има два висећа стаклена моста, а Србија би могла да добије први! И то на најлепшем месту у нашој земљи - изнад Ђердапске клисуре. Идеју за адреналински мост добио је Драган Поповић, председник општине Мајданпек и изнео је Расиму Љајићу, министру туризма. Министру се идеја допала.

- Мост би полазио са видиковца Плоче и био би на висини од 540 метара - каже Поповић.

Преко Ђердапске клисуре ће прелазити мост Фото: А.М.

Мост би, дакле, почињао у НП Ђердап са наше и завршавао на румунској страни. Мост би прелазио преко најлепшег дела Ђердапа. Био би направљен од стакла, а на неким местима би "пуцао" када туристи закораче! То ће бити прворазредна атракција, јер се са Плоча пружа спектакуларан поглед на Мали и Велики казан, Ђердапску клисуру, као и нјалепши део Дунава.

Мост би се налазио близу Лепенског вира, на путу Голубац - Кладово који је најзанимљивији за туристе, јер се близу налази Трајанова табла, као и Децибелова глава, које су изузетна атракција за туристе.

Прочитајте још: А како ви узимате храну? У СРПСКИМ хотелима осмишљен КОРОНА прибор (Фото)

Нацрт је урађен, а према предрачунима пројекат би коштао 30 милиона евра. Овај новац се може обезбедити из ИПА фондова ЕУ, поготово што је реч о прекограничној сарадњи Србије и Румуније.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.