· · Коментара: 0
БЕЗБЕДНОСТ

Ако на хотелу или агенцији видите овај ПЕЧАТ, биће вам јасно шта то ЗНАЧИ (ФОТО)

Светски савет за туризам лансирао је светски жиг који гарантује сигурност и хигијену у туристичким објектима широм света.

photographer-407068_1280.jpg

Хотели, авио-компаније, туристичке агенције, аутобуски превозници, ресторани, бродови за крстарење, сувенирнице, рента-кар, шопинг центри и сви који учествују у туристичком ланцу пошто примене здравствене и хигијенске протоколе могу да добију овај печат.

Прочитајте још: Грчка подељена по ЗОНАМА, СРПСКИ туристи биће у ПРВОЈ - Ево шта то значи

Печат је дизајниран тако да лако "упада" у очи путницима како би што лакше препознали компаније широм света које су усвојили здравствене и хигијенске глобалне стандардизоване протоколе - "Сигурна путовања".  Није познато да ли фирме печат плаћају када испуне хигијенске услове или га добијају бесплатно.

Ова жиг је осмислио WТТC, Светски савет за туризам, који представља глобални приватни сектор путовања и туризма, а добио је и подршку утицајне Светске туристичке организације Уједињених нација.
Глобални протокол за јачање сектора путовања и туризма прихватило је више од 200 генералних директора.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

We've launched the world's first-ever global safety and hygiene stamp to recognise 'Safe Travels' protocols across the globe. ?️⁣ ⁣⁣ Backed by the United Nations World Tourism Organization (UNWTO), Trip.com and Expedia – the stamp will allow businesses and destinations to reassure travellers and experience 'Safe Travels'.⁣⁣ ⁣⁣ Eligible businesses such as hotels, restaurants, airlines, cruise lines, tour operators, restaurants, outdoor shopping, transportation and airports, will be able to use the stamp once the health and hygiene protocols, outlined by WTTC, have been implemented.⁣⁣ ⁣⁣ Destinations will also help to award the stamp of approval to local suppliers. Saudi Arabia, Barcelona, Portugal, Cancun and Seville are already among the first destinations to adopt our private sector protocols and stamp. ?⁣ ⁣ ? Click on our link in bio to learn more!

A post shared by WTTC (@wtandtc) on


- Из прошлих криза смо научили да протоколи и доследност глобалног стандарда путнику дају поверење - каже Глорија Гевара, председница удружења.

Нови глобални сигурносни жиг дизајниран је тако да помогне обнови поверења потрошача широм света, а прихватиле су га многе од најпопуалрнијих дестинација као што су Барселона, Канкун, Португал и Севиља, али и Саудијска Арабија.

Прочитајте још: Ове земље ће вам ПЛАТИТИ да дођете на летовање, нуде ГРАТИС НОЋЕЊЕ

Уз помоћ овог жига путници ће моћи да препознају фирме и дестинације широм света које су усвојили нови сет глобалних протокола. То ће помоћи сектору путовања и туризма да се поново отвори за посао..

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.