· · Коментара: 0
ПСИХОЛОГИЈА

Шта ви ЦРТАТЕ на листу па папира када вам је досадно? Ови симболи ГОВОРЕ о вама!

Уколико у слободно време цртате смајлије на листу папира, нисте само срећни, већ сте спремни и за храбре потезе у животу.

crtanje.jpg
Фото: Pixabay

 

Током трајања пандемије, две трећине Битанаца своја емоционална стања изражавало је кроз цртеже и шаре на папиру, показало је последње истраживање. Оно у чему су и психолози сагласни је да то ради сваки пети човек када је под стресом.

Прочитајте још: Нова боја је ЗЛАТНА: Нашминкајте се на прави начин и све ћете ОБОРИТИ С НОГУ

Цртање изазива дубоке емоције јер на тај начин мозак подстиче на размишљање о одређеним догађајима.

Доносимо вам објашњења значења најчешћих симбола којим је свако од нас ишарао своје листове.

Цртањем изражавамо најдубља стања свести и подстичемо мозак на размишљање

Срца

Према тумачењу психолога, срца цртамо јер свако од нас жели да даје и прима љубав. Комбинација срца и цвећа говоре да мислимо о пријатељима и друштвеном животу. 


Фото: Pixabay

Звезде

Прочитајте још: Није свеједно носите ли прстен на левој или десној руци: То много говори о вама

За звезду се сматра да приказује наду и веру у боља времена, маштање о савршеном свету уз блиске особе. Звезде углавном представљају идеализам.

Смајлији

Фото: Pixabay

Насмејано лице носи значење доброг расположења, али и среће и храбрих корака на које смо коначно спремни. Ипак, код неких људи несмејано лице може носити значење дубоке туге, па се осмехом она жели неутралистаи и прикрити.

Прочитајте још: Ова модна СИТНИЦА је јефтина и МОРАТЕ да је имате овог лета

Облаци

Неуредан и испуњен, обојен облак може показивати нечију забринутост и његову борбу са тим осећајима. Облаци симболизују бег у машту, а уколико су облаци затамњени или скроз обојени, они могу значити тренутну бригу. 

Ноте

Прочитајте још: Прошлог лета се појавио стидљиво, овог ће га носити СВИ

Ноте представљају креативност или оптимизам. Музичке ноте често цртају музичари или они који су музички креативни, а ту креативност још увек нису испољили. Нота представља и оптимистичан поглед у будућност.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.