· · Коментара: 0
НАТУРОЛОГ

Ако вам се појаве бубуљице, осип, свраб, то вам организам шаље ПОРУКУ: Постоји једноставан начин да решите проблем

Бубуљице, алергије, кожне болести, свраб - све су то покушаји организма да се на најприроднији начин очисти и ослободи отрова, тврди натуролог Георгиј Назаров. Ако желите да подигнете имунитет, подмладите се, имате витку линију и боље здравље, морате да научите да се здраво храните на правилан начин.

GeorijNazarov2151215.jpg

Московљанин Назаров је седам пута обишао земаљску куглу у потрази за одговором на који начин живе најдуговечнији људи на свету, неке од сазнања открио је у књизи "Тајне здраве исхране".

Прочитајте још: Руски научници дошли до невероватног открића: Уз помоћ ПЧЕЛА решите се реуматског бола заувек

Недостатак биљних влакана, коришћење термички обрађене, нрочито пржене, као и дуго куване хране, поготово меса, рибе и млечних производа, успоравају и онемогућавају процес варења, као и развијање мноштва патогених микроорганизама. Оваква исхрана ствара велику количину отрова који се шире кроз организам.

- Организам се чисти од јетре, али и помоћу коже и зноја - каже Георгиј Назаров.

Тело се брани од отрова који стижу са прженом храном и бори се кроз кожу: знојењем, бубуљицама...

У екстремним условима кожа може да преузме, чак, 25 одсто функцију дисања. Стално враћа зној у тело што доприноси тровању организма. Зној здравих људи нема непријатан мирис и то зависи од начина исхране. Управо због тога Назаров сматра да су бубуљице, алергије и свраб природан начин којим се организам чисти на природан начин.

Пијте чај од ђумбира са медом и лимуном Фото: Депозитфото

Шта је најважније?

За функционисање мозга веома је важно имати физичку активност, па свакдоневна получасовна шетња или пешачење на простору са чистим ваздухом прија не само телу, већ и мозгу. Редовна физичка активност смањује холестерол и могућност артеросклерозе, побољшава рад срца и имуни систем.

Да ли је касно почети у пензији?

Охрабрује податак да када се особи старој од 60 до 75 година, која никада није вежбала и бавила се физичком активношћу, уведе три пута недељно ходање по један сат и вежбање попут аеробика, после само шест месеци долази побољшања од до 30 одсто у доношењу исправних одлука, организовању животног простора и времена, решавање задатака и памћењу.

Шта јести током рада?
Ако током рада осећате потребу за храном једите воће, суво воће, мед, малтекс и напитке - саветује Назаров. Салата са доста зачина и љутог окрепиће вас и активирати рад мозга. Препоручујем да се основни оброк поједе када се заврши са радом.
Физичка активност побошљава рад мозга, памћење и снагу.

- Исто истражиавње дало је резултате и на деведесетогодишњацима којима су се драматично побољшали рад мозга, мишиљна маса и физичка снага - каже Назаров.

Вежбе подстичу рад мозга у деловима које су одговорне не само за моторичке функције већ и меморију и учење.

Прочитајте још: Погледајте који чајеви вам могу помоћи у лечењу рака и дијабетеса: Поштујте ПРАВИЛО док га пијете, иначе можете имати проблем

Шта храни мозак?

Ђумбир помаже мозгу да квалитетније функционише. Ако се дода у чорбу или храну помоћиће да током дана имате више снаге и енергије. Уколико се једе увече у чају или чорби помаже да се опустимо и квалитетније спавамо.
- Чај припремљен са сувим или свежим ђумбиром је магични напитак који задржава лековитост ако се припрема са медом - закључује Назаров.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.