· · Коментара: 0
САВЕТИ ЗА ДЕСКТОП РАЧУНАРЕ

Више волите да у тишини гледате филм на YouTube? Никакав проблем! Ево како да укључите титлове

Титлови или транскрипти филмова макар у неком тренутку били су нам свима добродошли. Једини предуслов је знање енглеског језика и упутство за то како да укључите титлове

1592517885_gledanje-filma.jpg
Фото: Pixabay

Превише тих или превише гласан филм? Немате слушалице, а нисте у прилици да звук пустите пред свима присутнима? Ово су само неке од околности у којима смо се нашли, а за које постоји једноставно решење - титловање фима на YоuTube.

Прочитајте још: Стигао је, КОНАЧНО! Ево како да WhatsApp ради и на десктоп рачунару

Укључени титлови корисни су због више разлога. Можда не чујете јасно филм или можда једноставно желите да читате док гледате оно што се у видео запису приказује.

Прочитајте још: Како да сакријете да сте прочитали поруку на Viber, Facebook или WhatsApp?

Без обзира на разлог, у наставку вам доносимо упутство са неколико једноставних корака како титлујете омиљене филмове.

YоuTube верзија немањена десктоп рачунарима пружа највећи број могућности у вези титловања видео записа, које корисник жели да гледа. Следите наше кораке и олакшајте себи уживање у филмовима:

Прочитајте још: Ево како да ЗАТАМНИТЕ екран на Gmail апликацији

1. Унутар YоuTube канала потребно је да кликните на видеозапис који желите да гледате
2. Кликните на иконицу која обухвата подешавања, зупчаник у доњем левом углу 
3. У подешавањима одаберите опцију "Subtitles/CC" или опције титловања
4. Унутар ових опција одаберите језик који желите да користите са понуђеног списка и након тога би се у видео запису треба појавити титл на одабраном језику

Прочитајте још: Заборавите на СЕЛФИ! Нисте у тренду ако не радите ОВО

У опцији је и мењање стилова титлова. Имате могућности мењања величине слова, боје титлова, мењање позадине унутар које се налазе титлови и много других занимљивих опција, које можете истражити. 

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.