· · Коментара: 0
ЗАНИМЉИВОСТИ

Ове филмове сте сигурно гледали, али ПЕТ ГРЕШАКА сигурно нисте приметили (Видео)

И поред бројних сата проведених у монтирању покретних слика, режисерима је ипак промакла по која "ситница"...

Zgodna-zena.PNG
Фото: youtube/printscreen/Nick Barac

Сви ми имамо филмове које смо гледали и по "сто пута", али да ли смо успели да приметимо грешке које су и познатим редитељима успеле да се поткраду у постпродукцији. 

Прочитајте још: Познати глумац за пет дана смршао скоро 5 килограма (Видео)

Издвојили смо пет грешака из незаборавних филмова, које су вам вероватно промакле током гледања омиљених покретних слика.

1. Повратак у будућност (1985)

Класик из осамдесетих је сигурно један од филмова на које неретко наиђемо на ТВ-у и задовољно одложимо даљински управљач како бисмо га одгледали још једном. У чувеној сцени пред крај филма главни јунак Марти Мекфлај узме гитару у руке и крене да свира хит Чака Берија "Џони би гуд" на прослави матуре својих родитеља у 1955. Међутим, црвени инструмет на којем Марти стручно прелази преко жица у 1955. још увек није био направљен. У питању је модел електричне гитаре Гибсон ЕС-345 склопљене први пут у 1958. године.

 2. Згодна жена (1990)

У једној од омиљених романтичних комедија у којој су снаге и пољупце укрстили Ричард Гир и Џулија Робертс, славном режисеру Герију Маршалу поткрала се грешка у сцени када Вивијен и Еввард доручкују заједно. На самом почетку ове сцене  Џулијина јуначиња Вивијен пажљиво грицка кроасан, да би се пециво до краја претворило у сласну америчку палачинку.

Прочитајте још: Ови глумци су ОДБИЛИ улоге у серији ИГРА ПРЕСТОЛА (Видео)

3. Гладијатор (2000)

Епском филму са почетка новог миленијума и добитнику чак пет награда Америчке филмске академије, успешно се приклио неколико грешака. Међу њима издваја се сцена када Расел Кроу у улози Максимуса пада на земљу и умире. Најпре му глава лежи на земљи, да би се убрзо видело да му је смештена на "избочини".

 4. Господин и госпођа Смит (2005)

Филм који је спојио Бреда Пита и Анџелину Џоли, а раздвојио Бреда од Џенифер Анистон приказује како мењање аутомобила током снимања исте сцене није редак случај. Када Господин и госпођа Смит избегавају ловце на њихове главе пажљиви гледалац би могао приметити да предња седишта у колима нису иста све време.

5. Правна плавуша (2001) 

Омиљена и шашава Ел Вудс из филма "Правна плавуша" бори се да победи стереотипе и покаже да и плавуше могу да буду паметне и постану професионалци. Средином филма док Рис Витерспун покушава да реши свој први случај као студент права и чека у реду у судници испред чесме да попије воду, види се како девојка испред ње не пије драгоцену течност, већ је само нагнута и "пије ваздух".

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.