· · Коментара: 0
Галамџије

Никада нећете погодити ко је НАЈГЛАСНИЈЕ БИЋЕ на Земљи и зашто плаче публика кад пева једна СМИЉАНА!

Извесна ирска учитељица може да нађача и звук млазног авиона, а краљ животиња риком доказује ко је газда

1594311387_db2.jpg
Фото:"Депозит"

Људско уво је осетљиво на јаке звукове. Зато нас често комшије доводе до лудила прегласном музиком, бушилицом, јер бука преко 85 децибела може да изазове оштећење слуха, а граница бола "пада"када бука добије јачину од 120 до 130 децибела!

Фото;"Депозит"

То је бука коју на пример производи млазни авион. У становима бука је јачине око 40-50 децибела, што је отприлике и јачина говора мушкарца и жене. У канцеларијама је просечна бука 65 децибела, у саобраћају до 85 децибела. Дискотеке, рок концерти обрадују наше уши са по 110 децибела, а пнеуматски чекић око 100 децибела!

Прочитајте још:СВАШТА! У лобању је уградио антену, уз помоћ ње ЧУЈЕ БОЈЕ И РАЗГОВАРА (ФОТО)

Када су у питању становници земље људи нису највеће галамџије, ако се изузму машине које праве.
Са просечних 40-50 децибела јачином гласа могло би се рећи да су људи "шаптачи", јер на пример најгрлатији становник планете "тигар пистол козица" (једна врста рачића-"шримп") може да, иако је дуга 4-5 цм, "подвикне" са чак 200 децибела! Тако јури непријатеље, а понекад и улови неку ситнију рибу.
Песма плавог кита  има јачину и од 180 децибела!


Једна врста слепог миша, "булдог" може да испусти звук јачине 160 децибела, а мали инсект "кикада" око 140 децибела.

Краљ животиња, лав, поред гриве којом доказује "право на престо" много полаже и на глас што и није чудно јер мора да обавештава све присутне на површини и до 20 квадратних километара ко је главни баја. Његова рика се далеко чује јер има јачину од 114 децибела.

И ту долазимо до људског рода. Рекордер по јачини гласа је једна Бугарка. Сада већ чувена, захваљујући Гинису који јој је измерио јачину гласа од невероватних 113,8 децибела. Она је тај свој таленат (а иначе је мецо-сопран) приметила на концертима где је публика у првих неколико редова, плакала од бола!

Прочитајте још:НАЈБОГАТИЈИ! Да је марио за новац, Тесла би када је умро имао ТАЧНО ОВОЛИКО НОВЦА НА РАЧУНУ! (ВИДЕО)

Бугарка Смиљана Захариева (48) пева овом јачином и зато је у Гинисовој књизи рекорда као "најјачи глас" људског рода.

Међутим, извесна учитељица из Ирске Аналиса Фланеган је ипак грлатија. Она не зна да пева али уме да подвикне. Њен врисак има јачину од 121 децибела! Довољно да је чује и пилот у млазном авиону!

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.