· · Коментара: 0
ДАР ПРИРОДЕ

Да ли знате да дугачак, меснат и велики корен може заувек да излечи женску неплодност?

У народној медицини названа краљевска биљка доводи до зачећа јер умирује нервну напетост и појачава сексуалну жељу а сакупља се у пролеће

PAR-I-BEBA-depositphotos_4770556-stock-photo-couple-in-living-room-with.jpg
Фото: Депоситпхото

Биљка оман, позната још и под називима ивањско зеље, обратиш, овњак, велики корен води порекло из централне Азије, одакле се проширио по Балкану.

Прочитајте још: Јесте ли чули за крковину? Расте поред реке и може човеку заувек да регулише ПРОБАВУ

Лековит је дугачак и меснат корен, који је са спољне стране смеђ, а унутра је бео и горког је укуса.

Тера кашаљ и умор
За кашаљ се оман комбинује са сладићем, пупавицом или столисником. Против хроничног умора меша се са овсом, хајдучком травом или маслачком. Дим оманова корена стављеног на жар растерује комарце и остале инсекте.

У пролеће и у јесен сабира се корен ове биљке, који се користи против кашља, астме, чишћење плућа и јачање крви. Оман може да помогне и онима који се опорављају од дуге болести, а драгоцен је и против отклањања хроничног умора.

Корен белог омана назван је краљевском биљком, јер је одличан у лечењу женске неплодности. Уситњен корен омана прелијте литром хладне воде и поклопите, а после два сата процедите и пијте по чашу три пута у току дана.

Прочитајте још: "Чини да леукемија буде блажа од обичног грипа": Чему све прибегавају пацијенти оболели од рака

За олакшавање болова после ломова, напрснућа или повреде мишића направите маст тако што очишћен и ситно исецкан корен кувате у мало воде док не добијете густу масу, и додајте свињску маст. Болна места премажите машћу и увијте чистим завојем.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.