· · Коментара: 0
БАГРЕМ

КАШАЉ се може излечити биљком која у пролеће цвета широм СРБИЈЕ

Пољопривредна академија К. А. Тимирзајева у Москви има сијасет рецепата од белог багрема који лече разне упале.

Depositphotos_5680696_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото

Пољопривредна академија К.А. Тимирјазева у Москви посебну пажњу поклања изучавању лековитих својстава цвета белог багрема.

Проћитајте још: Руски научници дошли до невероватног открића: Уз помоћ ПЧЕЛА решите се реуматског бола заувек

Генус Ацациа има скоро 1.400 врста, а ово дрвеће и жбунови су изузетно атрактивни па се налазе у многим вртовима и парковима. Већина биљака рода акација карактерише присуство танина и полисахарида, а у томе је нарочито богат бели багрем. Бели багрем смирује упале јајника, бешике и реуму, снижава температуру, умирује гастритис.

Цветови белог багрема се суше на промаји, никако директно на сунцу.

У нашим крајевима бели багрем цвета у пролеће и тада се беру цветови и сакупља кора. Цветови се суше на промаји, али не на директном сунцу.

Мед је благотворан
И мед од белог багрема је изузетно благотворан јер је неутралног укуса, па чајеве треба заслађивати њиме уместо шећером.

Прочтиајте још: Ова биљка је у Русији добила споменик, спасила је милионе живота, а расте и у Србији

Тинктура од белог багрема може да се купи, али и направи. Класичан рецепт подразумева меру кашикица цветова или коре помешану са 10 грама алкохола, најбоље вотке.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.