· · Коментара: 0
ПОДМЛАЂИВАЊЕ

ПЕТ намирница из кухиње могу да обришу боре као ГУМИЦОМ

Трагове старости на лицу, врату и деколтеу многи покушавају да уклоне уз помоћ медицине, али постоје многи природни начини

Depositphotos_5042422_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото

Боре на лицу, врату и деколтеу откривају године и могу да се ублаже правилном негом која подразумева редовно чишћење ових делова тела посебно увече од дневне шминке.
Уз помоћ природних рецепата које доносимо можете сами да направите маске које ће вам помоћи да ваша кожа изгледа лепо, а уз дужу употребу моћи ћете да се поздравите и са борама.  

Прочитајте још: Целулит није само естетски проблем! Добро обратите пажњу, јер иза свега може да се крије ДИЈАБЕТЕС

Шаргарепа  

 Једну шаргарепу оперите, исецкајте, ставите у блендер и измиксирајте. У сок који сте добили, додајте две кашике меда, па мало промешајте. Нанесите маску на претходно очишћено лице и држите до пола сата. Оперите лице млаком водом. Ову маску стављајте два пута недељно, а већ после неколико наношења видећете сјајну, глатку кожу са мање изражених бора.

Банана и мед

Због витамина А, Ц, Б6 и Б12 банана учвршћује кожу, а мед је подмлађује, па је ова комбинација идеална против бора. Изгњечите једну банану и мешајте је са кашичицом маслиновог уља, домаћег меда и једном капи етарског уља лаванде док се маса не уједначи. Нанесите на очишћено лице, врат и деколте. После пола сата исперите млаком водом и на влажну кожу умасирајте маслиново уље. Оставити да делује током ноћи.

За деколте су најбоље овсене пахуљице.

Овсене пахуљице

За деколте је најбоља маска од овсених пахуљица. Скувајте једну шољицу овсених пахуљица и оставити да се охлади. Оцедите воду и додати једно беланце, неколико капи сока од лимуна и кашику уља од дивље руже. Умутити да смеса буде уједначена и нанети на врат и деколте. Оставити да одстоји 20 минута, а кожу испрати хладном водом. Ова маска не само што уклања боре и спречава настанак нових, већ уклања пеге и флеке. Како маска храни, тако кожу и подмлађује.

Прочитајте још: Желите БЛИСТАВ тен на природан начин? Прочитајте која је најбоља алтернатива ЕСТЕТСКОЈ хирургији

Беланце  

Очистите лице и у претходно умућено беланце умочите штапић за уши, па њиме пређите преко затворених капака и деловима лица где су боре видљиве. Сачекајте неколико минута док се беланце не осуши, отворите очи и исперите лице млаком, па хладном водом.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.