· · Коментара: 0
ЛЕПОТА И ЗДРАВЉЕ

Смеше нам се са тезги на ПИЈАЦАМА! Стигле су бобице ПРОТИВ СТАРЕЊА

Бобичасто воће, међу којима су боровница, аронија, рибизла враћају биолошки сат уназад и истовремено помажу у губљењу сувишних килограма

1594918963_bobicasto-voce.png
Фото: Pixabay

Лековитост и значај бобичасто воћа за одржавање имунитета и јачање крвне слике одавно су препознати и постали део здравих животних навика. Ипак, ово бобичасто воће посебно је значајно и из још једног разлога - имају изврсне резултате у очување младоликости лица и целокупног изгледа.

Вишеструк значај
Бобичасто воће делује и на губитак тежине, нискокалорично је, богато хранљивим вредностима и ствара осећај ситости. Тако и боровнице имају значајан учинак на појачавање памћења.

Прочитајте још: Древни рецепт РУСА: Направите ЈАСТУК ОД БИЉА и решите се здравствених проблема

Боровнице и све друге врсте бобичастог воћа пуне су антиоксиданса. То значи да су учинковите у борби против слободних радикала, молекула које изазивају оштећење нервних ћелија, мишића и повезане су са кроничним упалама.

Прочитајте још: Ова БИЉКА је лек против старости, а Хитлер је по њу послао у Русију ТАЈНУ ЕКСПЕДИЦИЈУ

За разлику од упале која долази кад ишчашимо зглоб или томе слично, ове упале помало и трајно делују на наше мишиће те их исцрпљују чинећи их старијим. Слободни радикали могу довести и до озбиљних болести попут рака, срчаних болести, дијабетеса, Алцхајмера, артритиса и остеопорозе. 


Фото: Pixabay

Бобице су и препуне витамина Ц, још једног јаког антиоксиданса који ће помоћи у одржавању коже глатком борећи се против радикала који је оштећују.

Прочитајте још: Откривено је пре више од 10.000 година, сви имамо у КУХИЊИ, а нисмо знали колико може да нам ПОМОГНЕ

Младоликост и очување доброг вида гарантују и пуни тањири спанаћа и другог поврћа које одликује тамно, меснато лишће. Такво поврће је врхунски извор биљних пигмената који штите очи од штетног утицаја УВ зрачења. Лиснато поврће такођер је богато и витамином К који игра важну улогу у очувању костију и спречавању ломова.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.