· · Коментара: 0
МАЧКЕ

Зашто мачке ПИЉЕ у нас? Из ОВИХ 5 разлога

Сигурно сте приметили да вас крзнена лепотица упорно посматра и нисте се осећали пријатно.

1594110182_cat-2934720_1280.jpg
Фото: Пиксабеј

Већина мачака нису бучне као пси и не оглашавају звуком своја осећања. Оне понашањем и најчешће погледом јављају како се осећају и шта им је поребно. Ево "речника" њиховог погледа.

Прочитаје још: Морате набавити крзненој љубимици: Свемирска КАПСУЛА за МАЧКУ (ВИДЕО)

1. Гладне су

Када мачка непрестано гледа у власника значи да јој нешто треба. Најчешће очекују да се човек сам сети да је гладна, па га посматрају дугим погледом да би схватио шта је заборавио.

Глад Фото: Пиксабеј
Уколико погледом не добије храну ускоро ће мјаукати!

Уколико поглед "не упали" ускоро ће почети да се шетају око кухиње и места где је њен тањирић. Следећи корак је мјаукање, прво тихо, па све гласније. Чим се маца наједе њен поглед ће поново да - одлута.

2. Не осећа се добро

Мачке не знају да говоре, а ни да покажу када их нешто боли. Гледајући директно у очи свог власника она очекује помоћ. Ово посебно важи за поглед са полуспуштеним капцима. Уколико уз нетремице посматрање приметите да мачка није активна, да највећи део дана безвољно лежи - јасно је да мора код ветеринара.

Изражајан поглед
Позглед који каже: Шта се то дешава?

3. Уплашена је

Очи су јој широм отворене, седи и бетремице гледа у човека. Она нешто очекује. Она нешто чује и узнемирена је. Уколико мрда врхом репа проверите заједно са њом шта није у реду. Тачније, она очекује да устанете и са њом прошетате до врата и прозора.

4. Заинтересована је

Неко је дошао у кућу и мачка гледа у госта. Радите нешто ново и њу занима шта је то. Донели сте нову ствар у кућу и она хоће да утврди чему то служи. Пустите је да сама процени ситуацију, помирише је и смириће се.

Прочитајте још: Ову мацу називају Т-РЕКС, прати је пола МИЛИОНА људи, а њен живот ће вас РАСПЛАКАТИ (ВИДЕО)

5. Воли  вас

По цео дан гледа у вас, хода за вама, легне на ваш лап топ или новине, гура се у крило... Ово је потпуно нормално понашање мачке која воли свог газду. Уколико мачка не гледа свог власника и не "лепи" се за њега - она га не воли!

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.