· · Коментара: 0
Сензационално

Нова мистериозна птица ОТКРИВЕНА У СРБИЈИ! Ова вест ће ОБИЋИ СВЕТ! (ФОТО)

У пределу Сјеничко-Пештерске висоравни откривени примерци који су веома ретки и у свету

1593679029_pacificki-zlatni-vivak-naslovna.jpg
Фото:Депозит

Велики успех постигли су истраживачи из Друштва за заштиту и проучавање птица Србије који су данас објавили  да су на подручју Сјеничко-Пештерске висоравни 15. јуна открили нову врсту птице за подручје Србије – азијског златног вивка (Латински:Плувиалис фулва). Птица је откривена приликом обиласка акумулационог језера између села Карајукића Бунари и Браћак.

?? Nova vrsta ptice u Srbiji - Azijski zlatni vivak! ??

Objavljuje Društvo za zaštitu i proučavanje ptica SrbijeČetvrtak, 2. srpnja 2020.

Ова вест ће сасвим сигурно обићи свет и обрадовати све оринтологе.

Прочитајте још:Волите ХОСТЕ? Воле их и пужеви! Ево 5 начина БОРБЕ против слузавих напасти!

 - Одрасла птица фотографисана је док се одмарала на травнатој обали језера - пише у саопштењу Друштва за заштиту птица Србије.

Азијски златни вивак (Фото:Депозит)

Азијски златни вивак насељава далеке пределе тундри у источној Азији и Аљасци. Светска популација је у опадању, а процењује се на 190–250.000 хиљада јединки.

Прочитајте још:ХИТ снимак на Инстаграму: Разнежиће вас МАЧКА и ПАПАГАЈ (ВИДЕО)

 - У Европи је врло редак посетилац, а основни разлог је то што се зимовалишта налазе дуж приобаља Тихог и Индијског океана - наводи се у овом саопштењу.

У истом пределу Србије, први пут током гнездилишне сезоне у нашој земљи потврђено присуство малог барског петлића.

Мали барски петклић (Фото:Депозит)

 - Мали барски петлић је мистериозна мочварна кока величине чворка која до сада није потврђена као гнездарица Србије, пре свега због начина живота и специфичних станишта која насељава - кажу у Друштву и додају да је ова птица углавном активна ноћу и оглашава се веома слично жабама у великим травнатим мочварама.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.