· · Коментара: 0
ХОБИ

Позната српска водитељка има ЈЕДИНСТВЕН ХОБИ, а све је почело са енглеским ружама

У дворишту породичне куће Марија Егеља са мајком негује руже и има невероватну колекцију на којој би јој и колекционари позавидели.

MarijaEgelja.jpg
Фото: Приватна архива

Врт породичне куће Марије Егеље, ТВ звезде, прави је рај, јер је препун воћа и цвећа. Марија свакодневно најављује временску прогнозу и пажаљиво је прати због врта.

Прочитајте још: Бизарни хобији звезда: Познати глумац се игра БАРБИКАМА, а Џолијева сакупља нешто што користи и у СЕКСУ

- За воће је задужен тата, он је посадио јабуке, шљиве и остало воће на ободу дворишта, а онда смо мама и ја почеле да гајимо руже - каже Марија Егеља, ТВ звезда.

Почеле су са енглеским ружама које се лако гаје, а онда наставиле са тежим врстама, па се тако сада може видети и шарена ружа "папагено".

Марија Егеља у њеном врту Фото: Приватна архива

Скоро свакодневно Марија нешто уради у врту, јер увек има посла. Руже се орезују, у јесен загрћу земљом, у пролеће ђубрем заливају, уклања се суво лишће... Руке штити рукавицама.

Маријина колекција
Руке штити рукавицама.

- Имам "пуну ратну опрему" од рукавица до маказа и малог ашова, све што је потребно - истиче Марија.

Пошто је башта негована и изгледа као из бајке у њој сви проводе доста времена, од пролећа до касне јесени. И стално је обогаћују.

- Чула сам да постоје и српске врсте које одговарају нашој клими и носе имена по краљевској породици, а поготово бих желела да набавим садницу наранџастих ружа "беоограђанка" - истиче Марија.

Прочитајте још: Уместо да га ставите у ВАЗУ, похујте га, направите џем или витаминску салату од јестивог ЦВЕЋА

Руже су гајили још у старој Грчкој и тада ју је највећа песникиња Сафо дала назив "краљица цвећа"  због чега има посебно место у биљном свету.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.