· · Komentara: 0
Svetska premijera

Japanci napravili najatraktivniju verziju najprodavanijeg vozila na svetu! (FOTO)

"Tojota korola sedan" od sada i "GR sport" u bojama "Tojota Gazu rejsinga"!

1595246900_tojota-korola--GR-SPORT-5.jpg
Foto:"Tojota"

Jedna od tajni dugovečnosti najprodavanijeg automobila na svetu, "tojote korole" leži i u činjenici da u ovom japanskom gigantu ne spavaju na lovorikama i stalno se trude da naprave što lepšu, bolju, bogatije opremljenu, verziju ovog vozila.

Najnoviji poduhvat je rezultirao i najatraktivnijom "tojotom korolom sedan" do sada zahvaljujući novoj verziji "GR sport" koja je od sada deo i te game, sledeći uspeh "GR sport" izvedbi "hečbeka" i "turing sporta"!

Foto:"Tojota"

Zajednička stilska rešenja, kao što su spoljni i unutrašnji detalji, aluminijumski naplaci i dizajn sedišta, primenjene su u sve tri karoserijske varijante, stvarajući neraskidivi duh porodice "GR sport".   
Zahvaljujući izgledu koji je inspirisan "GR" modelima naglašenih performansi, i živopisnim bojama koje podsećaju na "Tojota Gazu rejsing", ovaj "GR sport" paket ističe mladalačke i dinamične linije elegantne i karakteristične karoserije sa četvoro vrata. Sedan verzija će ujedno biti prvi model sa oznakom "GR sport" koji će biti ponuđen tržištima "Tojote" u istočnoj Evropi. 

Pročitajte još:Uložili su milijardu maraka pre 35 godina i napravili automobil sa KATALIZATOROM! (FOTO)

Dodatnom vizuelnom svežinom "korola sedan" postaje privlačnija mlađim kupcima, kažu u ovoj kompaniji. Hrom ustupa mesto crnim detaljima visokog sjaja spolja, uključujući masku hladnjaka, kućišta retrovizora na vratima, bočnim stubovima i pragovima, ističući sportski izgled automobila. Takođe, na uglovima prednjeg branika nalaze se sjajni crni otvori u obliku slova "C", koji naglašavaju širok, čvrst stav automobila na putu.    

Aluminijumski naplaci su crne boje, sa svetlijim tonom mašinske obrade paoka, i sa zaštitnim znakom "GRW" na centralnom, crvenom poklopcu na točku. U ponudi su dva različita dizajnerska rešenja naplataka sa 10 paoka – standard je veličine 17 inča, dok se kao opcija nudi naplatak od 18 inča.

Foto:"Tojota"

Dinamičan karakter se ogleda i u skladno postavljenom spojleru na poklopcu prtljažnika, u boji karoserije, uz crni detalj iznad registarske tablice, kao i oznaci "GR sport" na zadnjem delu. 

"Dinamična siva" je nova boja namenjena verziji "GR sport", a ima ih ukupno osam. Sedam boja, uključujući dinamično sivu, mogu da se kombinuju s crnim krovom, što po prvi put može da se dobije na "koroli sedan" kao dvobojna opcija karoserije.

Dinamiku koja preovlađuje u unutrašnjosti naglašavaju crne linije, upravljač presvučen finom,  perforiranom kožom, i prednji aluminijumski paneli od brušenog aluminijuma, na kojima se nalazi znak GR. Prednja sedišta su sportska, oba izgledaju atraktivno i odlično drže telo, s dodatnim ispunama bočnih strana i naslona sedišta, uz oslonac za ruke između prednjih sedišta. Sedišta su presvučena mešavinom crne tkanine i visokokvalitetne sintetičke kože, sa štepom koji odlikuje kontrast bele i crvena boje, u skladu sa "Tojota Gazu rejsing" nijansama. Iste boje primenjene su i na zadnjim sedištima.    

Pročitajte još:Slažete li se? Odlučeno koja je boja automobila najomiljenija

Kao opciju, kupci ove verzije moći će da odaberu ambijentalno svetlo u kabini, spoljna LED svetla, i dvobojni završni izgled karoserije.

Nova "tojota" biće dostupna s postojećim 1,8 hibridnim pogonom, kao i benzinskim motorom od 1,6 litara. Proizvodnja počinje u novembru 2020, a prodaja - u zavisnosti od tržišta - planirana je od januara 2021. godine. 

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.