· · Komentara: 0
ZALOGAJI

Napravite ukusnu i luksuznu GOZBU od palačinki (Foto)

Palačinke sa lososom, vlašcem ili buđavim sirom prava su poslastica širom sveta, a prave se izuzetno jednostavno i brzo.

Palacinke1.jpg
Foto: A. M.

Svi znaju da prave palačinke, ali uz malo mašte i dobre sastojke ovo naizgled obično jelo može da se pretvori u veoma ukusan delikates.

Vrećice sa lososom Foto: A. M.

Pročitajte još: Znate li kada palačinke treba okrenuti na drugu stranu? Otkrivena tajna iskusnih kuvara (Foto/Video)

Vrećice sa lososom

Palačinke sa lososom su specijalitet u Rusiji.

Palačinke se ispeku, a onda ostave da omeknu. Na sredinu svake palačinke se stavi kašikica krem sira i nekoliko komadića dimljenog lososa. Palačinke se pažljivo sakupe u paketić i vrh se nežno veže grančicom vlašca ili slamkom slame. Vrećice mogu da se pune i sa ruskom salatom ili paštetom.

Slani paketići Foto: A. M.

Paketići sa sirom

U sredinu ispečenih palačinki se stavi komadić kačkavalja koji može da bude trapist, edamer, ali i rokfor ili neki drugi budžavi sir.

Može da se koristi bilo koji mek sir ili kačkavalj.

Ukoliko sir nije slan može da se dodakašikica majoneza, da bi bolje držala salatu. Doda se nekoliko listića bebi-spanaća, rukole ili isečene zelene salate. Palačinke se prvo preklope sa strane, pa druge i pažljivo upakuju.

Pročitajte još: Oslabite i osvežite organizam salatom od bebi SPANAĆA sa orasima i sirom

Vrećice i paketići mogu da se prave samo sa klasičnim, tankim palačinkama. Američke su debele i kada se saviju puknu.

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.