· · Komentara: 0
DORUČAK

Probajte ruski BUREK sa mesom koji se jede sa PEKMEZOM (Foto)

Zove se burek, ali ne pravi se od kora. Ne peče se u rerni, ali može. Izgleda kao italijanska zatvorena pica, ali nema takav ukus. Ruski če burek podseća na mnogo jela, ali je poseban po izgledu i ukusu.

CeBurek1.jpg
Jede se zar učak i večeru Foto: A.M.

Če burek se pravi izuzetno jednostavno, na sličan način kao i čuveni ruski peljmeni. Mogu da se naprave unapred, nekoliko komada, da se zamrznu pa vade prema potrebi, peku i jedu.

Pročitajte još: Kupite dve kruške i napravite brzo i lako ovaj ELEGANTNI slatkiš poput francuskih kuvara (Foto)

Tanjirom se nacrta krug i iseče nožem

Sastojci:

  • 100 grama mlevenog mesa za 2 če bureka
  • glavica crnog luka
  • so, biber
  • jaje
  • 100 grama brašna
  • 100 mililitara mleka
  • ulje
  • začini po ukusu
  • pekmez od borovnica, malina

Priprema:

Prvo se umesi testo od jednog jajeta, 100 mililitara mleka i 100 grama brašna. To je količina dovoljna za jednu osobu. Testo se umesi, formira u loptu, pokrije i pusti da se "odmori".

Očisti se i isecka crni luk, proprži da dobije staklastu boju, pa se doda mleveno meso. Meso se začini i dinsta dok ne promeni boju. Poklopi se i skloni sa ringle da se malo ohladi.

Napuni se dinstanim mesom

Testo se razvije oklagijom. Trebalo bi da bude što tanje, bar pola santimetra debljine, jer treba da se preklopi. Kada se razvije testo uzme se tanjirić od kafe, stavi na testo i nožem napravi krug. Napravi se što je moguće više krugova.

Može da se jede bez ičega, sa kiselim pekmezom ili sosom od paradajza.

Krugovi se pune mesom. Ne treba preterati, jer treba da se preklope i ne smeju da ispadaju iz če bureka. Kada se preklopi če burek, prvo se prstima pritisne ivica, pa viljuškom da bi se dobila lepa šara.

Pročitaje još: Rusi nisu poznati po slatkišima, ali ovaj KOLAČ morate probati

Prema originalnom receptu če burek se ne premazuje jajetom, već se odmah peče u zagrejanom tiganju. Rusi če burek jedu sa pekmezom, obavezno kiselim od borovnica, ribizla, malina, ali može da se polije i paradajt sosom i da se jede slan.

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.